Länge sedan

Sex veckor sen sist! Har pysslat lite med att göra om bloggen lite men var inte nöjd så jag har velat lite hit och dit med olika teman. Tror dock detta mörkblåa får stanna ett tag. Det är ju mestadels Himlas blogg numera så jag har flyttat in Spexa och Yrlas sidor under en egen flik. Märkligt att göra det så det har fått ta lite tid.

Vi har kommit igång med spårträningen igen och sista veckan har det blivit två 1000 meters spår. Hoppas komma ut och tävla i mars eller möjligtvis april. Vi har hemmatävling i slutet av mars och sedan har Kristianstad påsktävlingar i april med elitspår både skärtorsdag och påskdagen och jag känner att det vore roligt att få till två starter under påsken. Men vi ska ju komma med också. 🙂 

I höstas började jag fundera på att dra igång en träningsgrupp enbart för brukslydnad och tävlande ekipage på klubben och eftersom intresse fanns drog vi igång den 11 januari. Vi är sex ekipage och vi bestämde att alla har 30 minuter till sitt förfogande. Så det blir bra träning med hög kvalité känner jag. Ingen uppdelning utan vi hjälps åt med en hund i taget. Då landar vi på i alla fall fyra timmar(kanske lite till) med planering och en paus så vi valde att köra varannan lördag på dagtid. Jag är inget fan av lydnadsträning kvällstid i halvmörker. 
Vi har kört två träningar nu och det känns som vi är en bra liten grupp med mycket kunskap. 🙂 

Lite bilder från vad vi pysslat med sen sist. Lydnadsträning på klubben, träning på Revinge, stranden i Klagshamn på lille julafton och slutligen bild från en tur till Katrinetorp för nån vecka sen. 🙂

4 svar på “Länge sedan

 1. Jenny säger:

  Vad kul med ny träningsgrupp, heja! Halvmörker är beige att träna i, jag håller med.

 2. Carita säger:

  Vad kul med en träningsgrupp som jobbar tillsammans på det sättet att man tar en hund i taget. Tror definitivt att det blir bättre kvalitet och bra när någon annan tittar på en med förutsättningen att man inte blir nervös av det. Pratade redan nu med en kompis om det att vi ska träna lydnad och spår tillsammans när det blir dags för oss att ge oss på det :)Du vet ju att jag alltid beundrat dina hundbilder och bilden på Himla på bryggan är riktigt stämningsfull. Jag är ju tokglad i broar och bryggor när det gäller fotografering 😀 Visstja… jag måste nog ta och rasta min kamera så jag blir varm i kläderna tills valpen kommer…

 3. Jessica säger:

  Jag har också lite svårt för att gå förbi broar och bryggor utan att släpa upp hundstackarn där. 😉
  Ja det känns bra med en grupp igen och även ha möjlighet till att träna mera tävlingsmässigt vid behov, tror vi behöver det.
  Roligt att du och kompisen har träningsplaner. Såg senast igår en liten superbra film som Maria Brandel lagt ut på FB, den tänker jag spara och kolla lite extra på när det blir valpdax här. Mycket bra och kloka saker i den. 🙂

 4. Jessica säger:

  Ja det är ju fyra år sedan vi hade en riktig träningsgrupp, så nu känns det som om det är läge igen. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.