2010 :

2010

söndag 3 januari 2010 | Postat i kategorin Dagar med Yrla & Spexa |

2010 års första inlägg här i bloggen. :)

På annandag jul trampade Yrla snett och blev lite halt. Ett par dagar i koppel fick det bli och nu är det ok igen. Hon börjar dock bli lite stelare emellanåt och det är möjligt att hon börjar dra på sig lite förslitningar. Pratade om det med veterinären förra veckan när vi var på återbesök och när Yrla ätit klart sin nuvarande medicin ska hon börja få tillskott av glukosamin. Har nu även fått tag i täcket jag ville ha och det blev ett Back On Track som inhandlades på Skånska hundägares Mecka dvs Teba i Höör. Så det har hon nu börjat använda och det hoppas jag också ska hjälpa på en del.

Annars tyckte veterinären det såg bra ut i rumpan på Yrla. Vi har återbesök igen den 14/1 och då ska det beslutas om hon slipper Atopicatabletterna eller ska ha en dos till.

I fredags på nyårsdagen var vi i Törringe och spårade med Irene och hennes hundar. Fint att spåra på fälten där så här års och hundarna skötte sig bra med sina spår i dom 5 minusgraderna. Yrla fick dock glänsa lite extra och spårade inne på parkeringen. ;)

Nu i helgen har vi haft det ljuvligt med kallt väder. Tror vi hade 7 minus igår och 10 minus idag. :D Bättre väder kan jag inte önska ens. Igår vandrade vi runt i Vombskogen i nästan 4 timmar och hann med att spana vid rovfåglarnas matplats där det låg hjortrester från jakten och vi hann även med att upptäcka massa spår efter vildsvin…

Idag har vi varit ute för att fota isiga bilder under ca 3 timmar på eftermiddagen och fick lite oväntad underhållning i form av en mink som hade hur roligt som helst nere vid ån som vi gick förbi. Den badade och skuttade runt på isen och hade inget emot publik tydligen.

Ja min dator är hemma igen. Moderkortet hade pajjat och är nu utbytt. :) Så nu får jag se till att komma ifatt lite med foton in på hemsidan.

Här är i alla fall några bilder från idag. :)


Bus;)

Dagens extra underhållning-minken:)

Yrlas glada min efter att jag sade åt henne att spotta ut sin tennisboll så
jag kunde få en vettig bild på henne…*s*


Spexa på hal is…

6 kommentarer »

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. En något annorlunda modell av att ” sitta vackert ” som Spexan presterar ;) !
  Skönt att du börjar få ordning på ” prylarna ” för attans trist när datorer krånglar :( !

  Kramizar från oss, som nu återvänt från björnarna uppe i Grönklitt :) !
  Apropå Björkis och färger så är det väl kanon med en hund som syns i markerna ! Lizzie kör med den mer naturnära gröna :-) )) fast den syns iofs rätt så bra i snön, för den används mest som dragsele :) !

  Kommentar av Birgitta & Lizzie — 03/01 2010 #

 2. Vilka härliga bilder !! Fina dom är dina tjejer !!
  Ja, min Rex blir 8 år om några dagar så jag vet hur det är med lite äldre hund…trots att han är pigg & glad :D
  Förresten…gillar din loggo !
  Ha det gott :D

  Kommentar av Angie — 04/01 2010 #

 3. Så skönt att rumpen såg bra ut ;) , men trist med ont i foten/benet :( En till här som blivit halt efter snöröj med “syster-yster” på självaste nyårsafton. Glycosamin har jag gett Basse några år nu, i förebyggande :) , då brukset slitit på honom.
  Gott att du fått hem datorn också ;)
  Min skärm börjar bli strulig så snart dags att köpa en ny. Alltid är det nåt…

  Ha det :) !

  Kommentar av Lotta — 04/01 2010 #

 4. Hej i vintervädret!
  Hoppas allt är bra…
  Vill bara säga att min stora hund Berit (nuffen) äter glukosamin och jag beställer på nätet ett märke som heter Vital Horse. Finns säkert i hästbutiker. Men det funkar kanon. Glukosaminet för hästar är mer koncentrerat (och i pulverform) och jag ger Berit en tsk om dagen. Funkar mycket bättre än medicinerna hon har fått av veterinären. Ett litet tips bara.
  Ha det toppen och fina bilder, som alltid :)

  Kommentar av Icka — 04/01 2010 #

 5. Skönt att rumpan blivit bra :)
  Härliga bilder.. Gillar den när Y ser sådära sur ut för du tagit bollen :D

  KRAM

  Kommentar av Malin — 06/01 2010 #

 6. Vilken härlig bild när hon kanar på isen, kallt har vi med nu ca -13 -14 grader och ett par dm snö. ÄNtligen kom det vita till hundarnas glädje, de älskar det och nog är det bättre med vinter än regn även om kylan biter i kindarna. ha en bra helg.

  Kommentar av Arras o Aylaflocken — 08/01 2010 #

Kommentera gärna

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Templates Browser
Causes That contribute to Success in Life: The Impact of the First 8 Years of Education
There are many factors that contribute to your success in life and two main reasons
Challenges and opportunities in the International Higher Education Agreement
The World Bank World Bank Report of 1991 made a very interesting investigation that
Earnings About the Online Academy Training: Articles on the Decline in Public Education
Deception is defined by Dictionary of Webster as a false belief on independence or

Things to remember when getting an admission to the training school

Training schools and colleges worth a lot as they provide all the various kinds of training ns material that professional need in order to get ahead of their profession ad contribute at their best. In Australia, people can surely find lots of schools and colleges that offer high quality training options for the students as well as for the professional who looking to enhance their skill for better capabilities.

There are courses like Diploma of Community Services, Certificate III in Information Digital Media and Technology, Diploma of Work Health and Safety, Certificate II in Business and Retail Management Courses as well as the Advanced Diploma of Leadership and Management and Aged Care Training schools offering professional diplomas and courses that offer higher level training.

There are many things that you must be keeping mind in order to help yourself getting things better and get the training you need, but the most important things you should never forget are:

You should never enroll or opt to enroll in courses which are wide apart as you will be stuck nowhere and may have to manage things that you are not familiar with. In case if you are likely to get more courses you may consider to have enrolled in courses that you like the most, you should consider having the ones which are related or have similar content in them as well as same level and area of training.

As for example if you are going to attend the Business Management Courses, you should be aware that instead of aged care course you must be looking forward to get to the Diploma Of Business Management.

Further you should know that if you have to get to the top level courses you should not hesitate to enroll in the preliminary courses as they would help you learn things better.

Get in touch!

Contact Us

email us at radik.homichev@templatesbrowser.com

- or -

send us a mail at:

36 Halsey Road, YILKI, South Australia, 5211, Australia