Lördagen :

Lördagen

söndag 26 oktober 2008 | Postat i kategorin Dagar med Yrla & Spexa |

Igår lördag blev det Revinge. Lade spår till båda hundarna. Yrla fick ca 400 meter i tallskog och Spexa 600 meter på fält. Finns inte så värst mycket att säga, båda spåren gick bra. :) Spexa fick göra upptag från ca 8 meter denna gången och det var inga problem. Hon har fortfarande inte tagit upp bakspår vid något tillfälle.

Efter spårandet promenerade vi och jag var lite distraherad med att fotografera höstlöv när jag ser att Spexa fått syn på en hare som kom kutandes. Hon satte efter men kom när jag kallade…eller ja röt på henne. ;) Det är tredje gången nu på rätt kort tid hon stött på hare på nära håll och samtliga gånger har jag kunnat bryta
henne snabbt eller kalla in direkt. Det tycker vi om. ;)
När hon var valp var jag rätt övertygad om att hon skulle bli en svårbotad jaktidiot men det blev faktiskt inte så. Förra året fick jag tillfälle att delge henne mina åsikter om harjakt och hon verkar ha lyssnat *s*

Däremot höll hon på att skrämma slag på mig när hon fastnade i en stor gren igår. Hon var en bit bort och fick syn på en lång trädgren med en massa mindre grenar på. Den skulle hon släpa med sig och fastnar i den. Plötsligt skrek hon bara till och mitt hjärta stannade nog en sekund. Jag var övertygad om att jag skulle hitta ett hål efter en pinne på henne men hon var tack och lov hel. Läskigt.

Nu ska Yrla och jag iväg och promenera med Irene & Taiga i busvädret så Spexaliten ska vara ensam hemma ett par timmar. :)

2 kommentarer »

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Vad bra att du fått till flera lyckade “stoppa-jakt”. Jaktidioter är inte det lättaste alla gånger..Joyce var helt hopplös när hon var yngre..Nu lyfter hon bara på näsan och konstaterar, tanten… Lia och Bus är också viltintresserade tyvärr. Ibland lyckas man och ibland inte.. Figo däremot har begåvats med att inte bry sig-jätteskönt.
  Huu..otäckt med pinnen. Ett hål kan ställa till det. Vet en tjej vars schäfertik sprang in i taggtråd som nån intelligent person lämnat efter sig. Hon fastnade och fick mer och mer panik men klarade sig lyckligtvis utan värre skador. Otäckt!
  Hoppas ni får/fick en skön promenix, kram

  Kommentar av Jessika — 26/10 2008 #

 2. Skönt att du lyckats bryta jaktbeteendet.. Quint var ju en jaktidiot, men jag fick bukt med det, Pipi har reagerat men inte jagat, förrns nu när hon är såååå understimulerad, nu drar hon gärna på rådjursjakt & rådjur kryllar det av här :(

  Skönt att det inte blev nåt med pinnen!
  KRAM

  Kommentar av Malin — 27/10 2008 #

Kommentera gärna

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Templates Browser
Causes That contribute to Success in Life: The Impact of the First 8 Years of Education
There are many factors that contribute to your success in life and two main reasons
Challenges and opportunities in the International Higher Education Agreement
The World Bank World Bank Report of 1991 made a very interesting investigation that
Earnings About the Online Academy Training: Articles on the Decline in Public Education
Deception is defined by Dictionary of Webster as a false belief on independence or

Things to remember when getting an admission to the training school

Training schools and colleges worth a lot as they provide all the various kinds of training ns material that professional need in order to get ahead of their profession ad contribute at their best. In Australia, people can surely find lots of schools and colleges that offer high quality training options for the students as well as for the professional who looking to enhance their skill for better capabilities.

There are courses like Diploma of Community Services, Certificate III in Information Digital Media and Technology, Diploma of Work Health and Safety, Certificate II in Business and Retail Management Courses as well as the Advanced Diploma of Leadership and Management and Aged Care Training schools offering professional diplomas and courses that offer higher level training.

There are many things that you must be keeping mind in order to help yourself getting things better and get the training you need, but the most important things you should never forget are:

You should never enroll or opt to enroll in courses which are wide apart as you will be stuck nowhere and may have to manage things that you are not familiar with. In case if you are likely to get more courses you may consider to have enrolled in courses that you like the most, you should consider having the ones which are related or have similar content in them as well as same level and area of training.

As for example if you are going to attend the Business Management Courses, you should be aware that instead of aged care course you must be looking forward to get to the Diploma Of Business Management.

Further you should know that if you have to get to the top level courses you should not hesitate to enroll in the preliminary courses as they would help you learn things better.

Get in touch!

Contact Us

email us at radik.homichev@templatesbrowser.com

- or -

send us a mail at:

36 Halsey Road, YILKI, South Australia, 5211, Australia