2010 januari :

Sparlåga

januari 28, 2010 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 10 Comments

Ja här händer inte så väldans mycket just nu. Jag har åkt på halsfluss och äter penicillin så vi skippar torsdagsträningen på klubben ikväll. Behöver ju kanske inte strö mina streptokocker omkring mig. ;)

Spexa har varit lös ett par korta stunder men får ta det lugnt lite till. Hoppas kunna spåra med gruppen i Karup på söndag i alla fall. Spexa är verkligen ingen lustig hund när hon inte stimuleras tillräckligt och får sina fyspass. Hon har massa energi som hon nu istället lägger på en massa trams som att skälla på allt och inget. Tack och lov är hon ändå lugn och avslappnad inne som hon ju är annars också men ute är hon just nu en handfull.

Spexa älskar ju och är väl också smått besatt av allt som omfattar harar och kaniner. Att hon har lyckats nacka en kanin och en hare har ju givetvis inte mildrat det hela på nåt sätt. Kaninen var en pestkanin hon klapp när hon var kopplad för kanske 2 år sedan. Haren bokstavligen snubblade hon över på Revinge i höstas så någon jakt var det inte tal om men hon tvekade ju inte utan klapp även den.

Nu har jag på http://www.hundsystrarna.se beställt en repboll med kaninpäls för att belöna med men först och främst köra kraftig störningsträning med henne i ett försök att mildra besattheten. Verkar det gå åt rätt håll skaffar jag nog även ett helt kaninskinn från Teba.
Jag längtar efter att se Spexas min när hon inser att jag “har kanin”. :D

2010-01-26-001.jpg
Yrla - pigg:)
2010-01-26-002.jpg

Spexa - dryg;)

Söndag

januari 24, 2010 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 3 Comments

Ja det har hänt en del sen sist. Irene som var vår nya gruppansvarig i spårgruppen fick avstå från det ädla uppdraget. ;) Irene lämnade sin egen sökgrupp för att gå med i Birgittas spårgrupp där det körs både sök och spår och kan då tyvärr inte vara med i vår grupp.
Så på nåt sätt blev det då jag som är den nya gruppansvarige. :) Jag hade väl föredragit om någon med lite mer erfarenhet tagit på sig ansvaret men vi kommer att hjälpas åt i gruppen med möten och så vidare så det ska väl fungera ändå.

Vi hade träning på klubben i torsdags och vi körde två och två. Jag tränade ihop med Gösta med Simson och vi turades om att kommendera. Körde linförighet, inkallning och framförgående och var riktigt nöjd med samtligt förutom att Spexa ställde sig på tvären i den ena halten i framförgåendet.

Märkte inget konstigt alls med henne men när vi var hemma och jag skulle ta ut hundarna ur bilen var Spexa halt på höger bakben. Hon kan ha halkat i snön men jag märkte inget alls när vi var på klubben. Så det är koppel som gäller för henne så får vi ge det några dagar.

Igår var vi i alla fall ute i Vomb i det underbara vädret men det var med tanke på Spexa inte mycket vi gick. Inte mycket mer än det blivit här hemma på en koppelrunda. Vi lullade runt vid Vombdammarna och hon fann sig väl ändå rätt hyfsat i att gå i snöre med tanke på hur taskig Yrla var med sina lekinviter. ;)

Vid dammarna låg det ett dött rådjur, kanske jägarna som lämnat kvar? Yrla tyckte helt klart att det rådjuret hade blivit den perfekta lunchen för hennes del medans Spexa faktiskt tyckte det var aningens läskigt och hoppade bakåt när Yrla fick rådjuret att röra lite på sig. Haha. :D

2010-01-23 (129)k.jpg
2010-01-23 (73)k.jpg
2010-01-23 (71)k.jpg
2010-01-23 (155)k.jpg
2010-01-23 (192)k.jpg

Jahapp

januari 19, 2010 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | No Comments

Inlägget från den 15 januari kom bort på något vis när jag fixade med min andra blogg som ska ersätta denna och hemsidan i sig så småningom.
Samma innehåll som hemsidan i stort sett men i Wordpressformat helt och hållet. :)

I alla fall var Yrla hos veterinär Kerstin i Lödde i torsdags och är mer eller mindre friskförklarad. Problemen i rumpan kan dock komma tillbaka ibland så det gäller att vara uppmärksam på förändringar så att hon i så fall kan få en dos Atopica för att hålla det i styr.

I söndags träffades spårgruppen på klubben för att gå genom hundarnas lydnad. Vädret var väl inte på vår sida med minusgrader och rejäl blåst så vi bestämde att köra ett moment per hund. Det har sina nackdelar med en appellplan nära havet. ;)

Jag lyckades med bedriften att få näsblod när jag hämtade Spexa ur bilen. Hon hade dock inget med saken att göra även om fröken Studsboll är mycket väl kapabel att orsaka både det ena och det andra…och det har hon ju gjort också….
Vi körde i alla fall linförighet och det såg mycket bra ut enligt den huttrande gruppen som såg på. Skönt att få betyg på att det extra krut vi lagt på just det momentet har varit värt mödan. :)

2010-01-08 (84)k2.jpg
2010-01-08 (93)k2.jpg
2010-01-08 (91)k2.jpg

Kallt!:)

januari 8, 2010 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 4 Comments

Idag har vi haft tio minusgrader och sol och hundarna och jag har promenerat ett par timmar ute vid Burlövs BK.
Fantastiskt väder! :)

Igår hade vi möte med spårgruppen på klubben och uppslutningen var stor då även ett par nygamla medlemmar dök upp och kommer vara med igen. En av dom är Pia som tidigare var ansvarig för just denna gruppen. Himla roligt att vi nu är nio personer. Ny medlem och ny gruppansvarig är numera Irene som gått med i gruppen med Izla.

Nästa söndag den 17:e januari drar vi igång med genomgång av alla hundarnas lydnad nere på klubben så vi vet var alla står och vad man vill jobba på.
Tror det blir en rolig kommande säsong för vår spårgrupp. :)

Det är även tänkt att det ska fotograferas den dagen så att vi äntligen kan uppdatera spårgruppens info på SBK Malmös hemsida.

Alltså beställer jag sol till den 17/1. ;)

På trettondagen gick Irene och jag en runda på Revinge med hundarna. Två och en halv timme traskade vi runt och det till och med snöade lite under tiden. Bilderna nedan är från den promenaden. :)

2010-01-06 (37)k.jpg

Spexa, Taiga, Yrla & Izla.

2010-01-06 (111)k.jpg

Spexa pussas gärna rätt hårdhänt *s*

2010-01-06 (130)k.jpg

Izla och Irene *s*

2010

januari 3, 2010 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 6 Comments

2010 års första inlägg här i bloggen. :)

På annandag jul trampade Yrla snett och blev lite halt. Ett par dagar i koppel fick det bli och nu är det ok igen. Hon börjar dock bli lite stelare emellanåt och det är möjligt att hon börjar dra på sig lite förslitningar. Pratade om det med veterinären förra veckan när vi var på återbesök och när Yrla ätit klart sin nuvarande medicin ska hon börja få tillskott av glukosamin. Har nu även fått tag i täcket jag ville ha och det blev ett Back On Track som inhandlades på Skånska hundägares Mecka dvs Teba i Höör. Så det har hon nu börjat använda och det hoppas jag också ska hjälpa på en del.

Annars tyckte veterinären det såg bra ut i rumpan på Yrla. Vi har återbesök igen den 14/1 och då ska det beslutas om hon slipper Atopicatabletterna eller ska ha en dos till.

I fredags på nyårsdagen var vi i Törringe och spårade med Irene och hennes hundar. Fint att spåra på fälten där så här års och hundarna skötte sig bra med sina spår i dom 5 minusgraderna. Yrla fick dock glänsa lite extra och spårade inne på parkeringen. ;)

Nu i helgen har vi haft det ljuvligt med kallt väder. Tror vi hade 7 minus igår och 10 minus idag. :D Bättre väder kan jag inte önska ens. Igår vandrade vi runt i Vombskogen i nästan 4 timmar och hann med att spana vid rovfåglarnas matplats där det låg hjortrester från jakten och vi hann även med att upptäcka massa spår efter vildsvin…

Idag har vi varit ute för att fota isiga bilder under ca 3 timmar på eftermiddagen och fick lite oväntad underhållning i form av en mink som hade hur roligt som helst nere vid ån som vi gick förbi. Den badade och skuttade runt på isen och hade inget emot publik tydligen.

Ja min dator är hemma igen. Moderkortet hade pajjat och är nu utbytt. :) Så nu får jag se till att komma ifatt lite med foton in på hemsidan.

Här är i alla fall några bilder från idag. :)


Bus;)

Dagens extra underhållning-minken:)

Yrlas glada min efter att jag sade åt henne att spotta ut sin tennisboll så
jag kunde få en vettig bild på henne…*s*


Spexa på hal is…

Templates Browser

Challenges in Social Education Today - Globalization and Changes in Education

A recent study of global humanitarian investigations currently emphasizes the most

What it means is a modern Online Teacher

University teaching is part of a well-constructed tradition that has remained unchanged

I am How Do You Appreciate the True Value of Higher Education?

I have written many articles about the best practice for educators using the time

Things to remember when getting an admission to the training school

Training schools and colleges worth a lot as they provide all the various kinds of training ns material that professional need in order to get ahead of their profession ad contribute at their best. In Australia, people can surely find lots of schools and colleges that offer high quality training options for the students as well as for the professional who looking to enhance their skill for better capabilities.

There are courses like Diploma of Community Services, Certificate III in Information Digital Media and Technology, Diploma of Work Health and Safety, Certificate II in Business and Retail Management Courses as well as the Advanced Diploma of Leadership and Management and Aged Care Training schools offering professional diplomas and courses that offer higher level training.

There are many things that you must be keeping mind in order to help yourself getting things better and get the training you need, but the most important things you should never forget are:

You should never enroll or opt to enroll in courses which are wide apart as you will be stuck nowhere and may have to manage things that you are not familiar with. In case if you are likely to get more courses you may consider to have enrolled in courses that you like the most, you should consider having the ones which are related or have similar content in them as well as same level and area of training.

As for example if you are going to attend the Business Management Courses, you should be aware that instead of aged care course you must be looking forward to get to the Diploma Of Business Management.

Further you should know that if you have to get to the top level courses you should not hesitate to enroll in the preliminary courses as they would help you learn things better.

Get in touch!

Contact Us

email us at radik.homichev@templatesbrowser.com

- or -

send us a mail at:

49 Beach Street, SUMMERHILL, Tasmania, 7250, Australia