2009 november :

Första advent

november 29, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 3 Comments

Tre dygn har gått sedan operationen. Yrla är pigg och verkar må rätt så bra. Har inte velat lämna henne nån längre stund vilket betyder att Spexa hunnit bli lite frustrerad trots en del sysselsättning inomhus. Igår fick Yrla följa med till (numera) gamla Ikea där jag lade spår till Spexa på parkeringen. Drygt 200 meter hälften på grus och hälften på asfalt. Det gick mycket bra och hon tog ingen notis om dom tre bilar som övningskörde intill oss heller *s* Väl hemma gick hon direkt till Biabädden där hon somnade och snarkade högt.
Yrla fick också spåra lite på parkeringen och hade sin älskade tennisboll som slut. Ingen fara med det tycker jag, gå i koppel får hon ju göra och hon är inte som Spexa som förvandlas till en studsboll när hon ska spåra utan är lugn och behärskad.

Idag fick Yrla vara hemma och jag tog Spexa till klubben. Tränade lite lydnad och lät henne sedan springa intervallpass efter utlagd boll på 8 x 250 meter på appellplanen. Det behövde hon. Hon bubblade av energi och under lydnaden hoppade hon bland annat upp i luften och högg tag i framsidan på min träningsväst som gick lite itu. Efter intervallerna var hon aningens spakare. ;)

Yrla opererad

november 27, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 3 Comments

Igår opererades Yrla som planerat på Prima Liv i Lödde. Analsäckarna togs bort och hon hade även en hel del fistlar i anslutning till ena analsäcken så en stor del av dom fistlarna togs också bort. Hon levde om en del när jag hämtade henne så det började blöda en aning. Hon fick tryckförband och vi fick vänta 45 minuter tills det såg bra ut sen fick vi ge oss hemåt.

Om 14 dagar tas stygnen och tills dess får hon Antirobe och Rimadyl. Sedan ska hon börja på en kur av Atopica som innehåller ett milt cellgift som ska hålla styr på immunsystemet så allt kan läka ut ordentligt.

Tydligen är det väldigt ovanligt att en tik får dom här problemen då det har mycket med hormoner att göra men Yrla är väl lite grabbig av sig;)

Så nu tar vi det lugnt några dagar och hoppar över spårträningen med gruppen på söndag.

Spexa var med uppe i Lödde och hann fördriva tiden med lite lydnadsträning på Center Syds parkering samt att äta sitt livs första Happy Meal med ostburgare. Helt ok tyckte hon. ;)

Lite bortglömda bilder från den 2 oktober ska jag lägga ut under dagen också.
Trevlig helg! :)

Blött

november 22, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 4 Comments

Blött har det varit idag och det regnade nästan hela tiden vi var i Vomb.

Vi var hela tre personer som mötte upp i busvädret för att spåra. Jag fick sällskap av Gösta med tollaren Simson och Mia med flatten Ozzy. :)
Gösta lade spår till Spexa, Mia lade till Simson samt till sin egen Ozzy som är rätt ny på det här med spår.

Cirka 800-900 meter blev det till Spexa. Hon fick lite överraskningar i spåret idag. Tre vanliga apporter+slutpinne samt en repboll och mjuk bitstock utlagt också. Gösta gick med oss i spåret eller kanske halvsprang för det gick undan idag. Hon låg på rejält och var mycket noggrann. På ett par ställen hade Gösta lyckats lura mig, jag trodde till exempel att han korsat den sandväg som avgränsade på en sida men han hade gått i serpentiner i skogen som tog sig tätt intill vägen. En lurig cirkel i spåret blev det också. Jag är glad att jag litar på min hund. :)

Yrla fick göra ett uppletande och plocka in tre föremål och innan det bar hemåt hann vi med en timmes promenad också.

Foton från igår samt från den 7 november finns utlagda nu också. Har legat lite efter med bilderiet.

Äntligen

november 21, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 2 Comments

Äntligen känner jag att nya sidan är klar nog att läggas ut. Hittar ni något fel så blir jag tacksam om ni hojtar till. :)

I veckan var vi och spårade i Karup, hängde på Irene som skulle dit för att planera för sitt högreklass spår hon ska lägga på söndag som ett första slutprov på tävlingsledarutbildningen. Innan det gjordes lade jag spår till Izla och Irene lade spår till Spexa. Izla fixade spåret bra men gick back två pinnar. Spexa spårade bra fram tills sista fjärdedelen. Hon nosade intensivt bland löven och jag trodde först hon markerade en apport men därefter satte hon iväg och spårade med en helt annan uppsyn, spänd förväntan med spetsade öron och jag fattade rätt snabbt att det var vilt hon spårade. Hon kom väl rätt på det igen men var slut i skallen och noterade inte ens slutapporten så jag selade av och så var det bra med det. Nu är det nedskrivet och även glömt. ;)

Därefter fick Yrla göra något nytt. Irene fick knata iväg nägra hundra meter in i skogen med en kattmatsask i handen och efter en kort stund fick Yrla spåra upp henne. Irene låg väl dold vid en rotvälta och Yrla som var djupt koncentrerad, såg henne inte förräns hon kom nära inpå. Då skallmarkerade hon *s* Kul spår och Yrla till och med markerade en kantarell som Irene tagit i på vägen *s*

På kvällen hade vi träning på klubben och för första gången på länge var hon faktiskt skällig och vimsig.
Men vi fick gjort lite linförighet, framförgående, inkallning och apportering. Vi fick en ny medlem i spårgruppen också, Madde med sin schäferhane Colt. Trevligt, vi har ju plats för lite nytt folk. :)
När Yrla gick sitt spår tidigare på dagen påbörjade Spexa dessutom en massaker av täcket hon ligger på i hundburen. Det var inte hennes dag helt enkelt, kanske en sån dag då hon helst legat hemma hoprullad på mitt duntäcke. ;)

Igår fick hundarna göra något dom aldrig gjort, nämligen tugga på ett älgben jag fått av Carola. Först tyckte jag dom kunde turas om att ligga på balkongen och gnaga(det luktade lite…) men det hade dom ingen tanke på. Spexa tog saken i egen tass och släpade in älgbenet i biabädden där dom sedan fick turas om att gnaga. Det är nog bara Spexa som kommer undan med sånt… ;)

Idag har vi varit på Revinge, hundarna har plaskat runt i en damm jag upptäckte när vi hade spårtävlingen. Vi körde även ett lyckat uppletande. Tre föremål för Spexa och fyra för Yrla. :)

I morgon söndag är det spårträning i Vomb.


Älgtajm.

Yrla ger Spexa onda ögat.

Spexa - glad och galen.

Spår

november 15, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 6 Comments

Söndagens spårträning med gruppen i Karup ställde vi in, det var nog bara jag som kunde så vi skippade det helt. Istället åkte jag och fyrbeningarna till Revinge och lade spår. Det var utlovat sol idag men den gömde sig rätt så bra får jag säga. ;)

Till Yrla lade jag 400 meter spår i tallskog med 2+1 apport som hon ju fixade utan att behöva anstränga sig för mycket.
Spexa fick 1000 meter spår med 4+1 apport som började dom första 200 metrarna i tallskog och sedan gick ut på fält. Liggtid 60 minuter. Dagens klurighet för henne blev spårpinnarna. Pinne nr 1 lade jag mitt i första vinkeln, pinne 2 tätt intill en tallstam, pinne 3 intill en buske och pinne 4 ovanpå ett av vattenverkets “betongblock” som jag klättrade över.

Pinne 1 gick hon rakt på, fick fortsätta spåret där hon plockat den. Då stod hon mitt i vinkeln som gick åt höger, kollade av moturs och hann således snurra 3/4 dels varv innan hon tyckte det var rätt och det var det ju. Även pinne 2 gick hon rakt på, gick tätt intill tallen precis som jag gjort. Pinne 3 missade hon däremot men hon klättrade över betongblocket och hittade där liten pinne nr 4.

Så jag är nöjd med dagens båda spår.

Efter spåren promenerade vi i Vomb och hundarna fick springa i sand. Jag är inte bortskämd med att ha Spexa intill mitt ben på löspromenader men efter sandspringandet hade jag faktiskt det *s*
Det brukar bara vara Yrla som går bakom mitt ben och duttar på mig med nosen då och då.

Yrla som förresten ska operera bort analsäckarna den 26/11. Problemen har hållit i sig och området där hon hade bölden vill heller inte läka riktigt och enligt veterinären här i Malmö kan borttagande av analsäckarna få bukt även med det. Operationen sker dock på Prima Liv i Lödde då vår Malmöveterinär inte gör sånt själv.

Nya hemsidan börjar bli klar men är nog inte ute förräns nästa helg. :)


Yrla, pigg deltidspensionär;)

Pensionärstuggande pågår;)

Spexa är smidigast men Yrla biter hårdast;)

Lärkträd:)

Spexa-mör och utmattad efter sitt lägrespår.

Nära ögat

november 9, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 5 Comments

Igår hade vi spårträning i Vomb, Rolf, Mia och jag som även fick sällskap av Irene som varit och tävlat. Spexa fick 800 meter spår med 4+1 pinne samt två bollar i spåret också och det uppskattades. :) Rolf och jag gick ut våra spår parallellt första 100 metrarna med 10 meters mellanrum, korsade varandras spår och gick sedan åt varsitt håll. Vi släppte även på hundarna samtidigt och det var inga problem för någon av dom. Spexa var först till korspunkten och truckade bara på i sitt spår, Rolfs dvärgschnauzer Buster hade kollat av snabbt i båda riktningarna men gjorde rätt val. Mer sånt får det bli och då får vi nog öka svårigheterna lite, hundarna måste utmanas ibland. :)

Resten av Spexas spår gick lika bra, hon kändes väldigt bra i spåret igår.

Efter träningen tog vi en promenad med Irene och hennes hundar vid Vombdammarna och som alltid röjer hundarna runt rätt rejält i början.
Spexa sprang rakt in i Yrla vars underkäke fick sig en smäll men det var inget hon verkade känna av. Strax efter såg jag däremot att Spexas högra öga var helt blodfyllt och det var ingen rolig syn. Torkade rent och såg att det inte var så illa som det verkade utan hon hade slagit upp ett litet sår i inre ögonvrån och det blödde under några minuter. Där hade hon nog lite änglavakt, Spexa.
Spexa själv verkade inte märka av det alls. ;)

November

november 6, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 4 Comments

Dags för november månads första inlägg. :)

Det mesta flöt på bra vid söndagens tävling. Tävlingsledare Lotta och jag tog hand om spårgrupp B ute på Revinge, jag visade ut alla till sina spår, Lotta övervakade när spår 1-4 lades ut och jag fick ta dom tre sista då det bara blev sju ekipage till slut. Två vart strukna så det innebar att vi kunde plocka bort två spår som väl var lite mindre roliga. Även budföringen kördes på Revinge och strax före 11.30 var vi klara. Kl 13 började lydnaden inne på klubben och där fick jag vara betygsvisare åt ena domaren Christer Sommarin.
Det var riktigt kul att se en spårtävling från “andra sidan” och att få lära sig en hel del nytt på köpet.

“Vår” spårgrupp vanns av ordförande Nina med schäfern Yaxxon, som också fick den enda uppflyttningen i den gruppen.

Igår torsdag hade vi lydnadsträning med spårgruppen. Jag har insett att Spexas och mitt fria följ/linförighet har blivit lite sämre dom senaste månaderna. Kanske ett resultat av att ha tränat för mycket på egen hand under sommaren och att jag helt enkelt har belönat halvdåligt utförande. Jag tror det kan vara så. Så nu kör vi mycket med belönande av kontakt och när Spexa är “med” riktigt bra, vi kör mycket med kommendering nu och jag går med klickern i handen. Jag har också ändrat på hur jag rör mig i svängarna och bara den senaste veckan har vi mycket snyggare svängar igen. :)

Krypet tränade vi också på igår. Christer fick stå med min klicker och sköta klickandet och jag belönade. Ett bra sätt verkar det som. :)

På söndag blir det spårträning i Vomb. :) Trevlig helg! :)

Testar den nya bakgrunden i bloggen nu. Samma som kommer finnas på nya hemsidan. :)

Köttbulleträd i Revinge förra fredagen:)

Templates Browser
Causes That contribute to Success in Life: The Impact of the First 8 Years of Education
There are many factors that contribute to your success in life and two main reasons
Challenges and opportunities in the International Higher Education Agreement
The World Bank World Bank Report of 1991 made a very interesting investigation that
Earnings About the Online Academy Training: Articles on the Decline in Public Education
Deception is defined by Dictionary of Webster as a false belief on independence or

Things to remember when getting an admission to the training school

Training schools and colleges worth a lot as they provide all the various kinds of training ns material that professional need in order to get ahead of their profession ad contribute at their best. In Australia, people can surely find lots of schools and colleges that offer high quality training options for the students as well as for the professional who looking to enhance their skill for better capabilities.

There are courses like Diploma of Community Services, Certificate III in Information Digital Media and Technology, Diploma of Work Health and Safety, Certificate II in Business and Retail Management Courses as well as the Advanced Diploma of Leadership and Management and Aged Care Training schools offering professional diplomas and courses that offer higher level training.

There are many things that you must be keeping mind in order to help yourself getting things better and get the training you need, but the most important things you should never forget are:

You should never enroll or opt to enroll in courses which are wide apart as you will be stuck nowhere and may have to manage things that you are not familiar with. In case if you are likely to get more courses you may consider to have enrolled in courses that you like the most, you should consider having the ones which are related or have similar content in them as well as same level and area of training.

As for example if you are going to attend the Business Management Courses, you should be aware that instead of aged care course you must be looking forward to get to the Diploma Of Business Management.

Further you should know that if you have to get to the top level courses you should not hesitate to enroll in the preliminary courses as they would help you learn things better.

Get in touch!

Contact Us

email us at radik.homichev@templatesbrowser.com

- or -

send us a mail at:

36 Halsey Road, YILKI, South Australia, 5211, Australia