2009 oktober :

Tävling

oktober 30, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 6 Comments

Ja på söndag har vi tävling på SBK Malmö. Lydnad I-elit samt appell spår, sök och rapport. Igår innan torsdagsträningen hade vi genomgång och märkte upp apporterna till spårhundarna. I morgon lördag ska vi samlas ute på Revinge för att bland annat märka upp en massa appellspår och på eftermiddagen ska vi till klubben och sätta upp lydnadsringarna. Mia och Gösta i vår träningsgrupp ska hjälpa till med sök och rapport på söndagsmorgonen och Rolf och jag får hjälpa till med spårhundarna.
Det ska bli kul och jag hoppas bara vi slipper regn på söndag. :)

Här är ett par höstbilder tagna ute i Burlöv. :)

Håller på med en ny hemsida så jag får se när den hinner bli klar. Ville ha lite mer färg nu så det blir bland annat rött denna gången. :)

Ha en trevlig Alla Helgona!!  halloweensmile.gif

Torsdag

oktober 22, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 5 Comments

Så vart det torsdag. :) I måndags eftermiddag tränade vi på klubben och Spexa fick även lite spring-spring dvs intervallträning med utlagda bollar och kampleksaker. :)

I tisdags hade vi spårträff på Revinge med Spexas uppfödare Ulla som hade med sig Spexas mamma Aida och Spexas 5 månader gamla halvbror, Diesel. Skönt med lite fältspår igen, det är nog det jag gillar mest. Har blivit mycket Vomb på sistone ju. :)
Alla fyra hundar fick spåra. Yrla har inte spårat på säkert fyra veckor och det sällan hon har haft så “långa” uppehåll men i och med tävlingarna vi haft lade jag mest tid på Spexa just då. Yrla fick spår på ett område där en häst och ryttare just trampat runt och hon fick slita lite men hon fixade sitt spår. Missade dock en pinne.
Även Spexa hade haft hästen i sitt spår och hon kom en bit på villoväg efter sin första vinkel men lyckades jobba sig tillbaka på rätt spår igen och sen hade hon inga problem. Även där en missad pinne dock.
Efter spårande och fika åkte Ulla hem och vi tog själva en långpromenad i det finfina vädret.

Igår onsdag blev det ett kort lydnadspass på Burlövs BK och promenad såväl före som efter lydnadspasset. Såg nämligen en räv där ute sist vi var där men då hade jag ingen kamera och det var väldans retfullt för den var nog bara 20 meter från oss när den lugnt travade iväg och smet in i en rörtunnel. Så det blev lite “rävjakt” igår med kamera men naturligtvis höll den sig undan.

Ikväll har vi lydnadsträning med gruppen så om ca 1½ timme är det dags att åka iväg.

Imorgon blir det vandring i Fulltofta. :)


Diesel 5 månader. :)

Den här bilden var inte helt lätt att ta…

Jag låg i gräset för att slippa få med husen långt där borta…

...men fick annat framför mig hela tiden *s*

Söndag

oktober 18, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 1 Comment

Klockan 9 i morse var det samling med spårgruppen i Vomb. Åkte ut i god tid och tog en liten promenad innan samlingen.

Vi delade upp oss och Gösta lade spår till Spexa och jag lade spår till hans tollare Simson. Simson var som en liten röd raket i spåret men missade tyvärr flera av pinnarna. Spexa fick slita i början av sitt spår. Det spår som Rolf och Buster nyss gett sig ut på gick nämligen in i vårt dom första 100-150 metrarna och Rolf hade plockat en av Spexas apporter som låg på en stubbe, sedan sett sin egen på en stubbe några meter bort och lagt tillbaka Spexas pinne. Spexa tog den hur som helst och när spåren sedan gick åt olika håll blev det lite lättare *s* Det blev långt spår idag, jag bad om 600-700 meter men fick nog dryga 1000 m kändes det som i alla fall.Det var utlagt 6+1 apporter varav en naturpinne. Vi fick 4+slut med hem inklusive naturpinnen.

Måste plocka med lite mer pinnar hem och märka upp så vi kanske kan köra hälften av varje i spåren framöver. Att ta naturpinnarna har hon ju inga problem med. Hon jobbade bra idag, gick lite på villovägar vid två tillfällen faktiskt men vi redde ut det. Korsade även en väg 2 gånger och det var inga problem. Hon var trött efteråt men återhämtade sig rätt snabbt och fick plocka två föremål på uppletandet vi gjorde medans engångsgrillen tog fart. :)

Fotade en del idag och nåt av det hamnar förhoppningsvis i almanackan. :) Jag tog bild på Mia med flatten Ozzy till spårgruppens sida och Gösta fotade Spexa och mig.

Nästa helg spårar vi på Sturup. Det innebär fält så då vill jag försöka ta lite spårbilder på några hundar i gruppen.

Fredag

oktober 16, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 2 Comments

Ja så var det fredag. Nu är jag ledig fram tills nästa måndag och i veckan är det tänkt att vi ska ta en långvandring i Fulltofta och hitta på en del annat kul. Spåra ska vi också, Irene som håller på att utbilda sig till tävlingsledare vill öva på att lägga lägrespår och det passar ju rätt bra nu. ;)

Vi har tagit det lugnt efter tävlingen i söndags och igår på torsdagsträningen körde vi bara lite fritt följ, en inkallning och lite kryp under Rolfs vakande öga. :) Det blev även uppflyttningsmorotskaka till fikat efter träningen.
Vår grupp håller i klubbens tävling den 1 november så det planeras för fullt, så det blir en del att göra den helgen både lördagen och söndagen.

I och med uppflyttningen är ju årets mål avklarat och målet för nästa år blir ju uppflyttning till högre. Så planen är att kunna debutera i lägre klass i maj månad…eller om det kan bli lite tidigare. Får planera lite närmare när 2010 års tävlingar är ute på SBK’s sida.
Tack igen för alla grattis vi fått! :) Det känns BRA!

Yrla verkar inte känna av bölden längre heller och det är skönt att det gått åt rätt håll. Bara några dagar kvar på hennes tablettkur nu.

På söndag har vi spårträning i Vomb och vi ska även grilla och fota lite till klubbens almanacka och till träningsgruppens sida på http://www.sbkmalmo.m.se/


Knoll & Tott…eller Bananen & Biffen… ;)

Uppflyttade!

oktober 11, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 11 Comments

Vi är nyss hemkomna efter en lång dag på Skurups BK och efter att ha hämtat Yrla hos Irene som varit hundvakt idag. :) Trist väder fick vi, rätt kallt och det har regnat till och från.

Klockan 8 i morse var det samling och vid 15-tiden var allt klart. Spåren gick på vanlig stubbåker och jag drog startnummer 9 av 16 startande. När vi stod och kollade hur mina flaggor var utsatta i spåret ser jag en hare dra genom spåret och snedda bort över den andra vinkeln. Spexa började fint i spåret och tog dom två första pinnarna men i andra vinkeln sneddade hon iväg dit haren sprungit. Så jag kallade in henne, gick tillbaka och släppte på henne där hon plockat andra pinnen. Det gick vägen och hon tog även slutpinnen. Betyget blev “bara” 8-8 tack vare hennes avstickare.

Budföringen nollade vi. Hon var superladdad och skallade när jag skickade henne och även hos mottagaren där hon sedan tjuvstartade och sedan springer hon rätt förbi mig och tar ett extravarv bakom oss?! Jaja. :D

På platsliggningen delades vi i två grupper och vi hamnade i första gruppen pga att något ekipage brutit efter spåret.
Hunden bredvid Spexa gick upp nästan direkt men Spexa låg kvar och det var långa tre minuter idag. Men hon fixade det och vi fick 10-10.

På förra tävlingen försökte jag mest hålla henne i en lugn sinnesstämning och vågade knappt tänka ordet boll ens så idag bestämde jag mig för att istället leka med henne med kampdutten en bra stund innan och sluta först sekunderna innan vi gick in för lydnaden. Det var en bättre taktik och trots att hon tappade koncentrationen några gånger och bland annat kollade på larmet från några lastbilar som lastades på andra sidan gatan så räckte ju poängen till ändå. :)

Vi fick ihop 230 poäng, blev femma totalt och alltså uppflyttade till lägre klass. :)

Yrla hos vet

oktober 9, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 3 Comments

Japp i dag vart det veterinärbesök för Yrla som fått en böld i rumpan som dessutom spruckit så i ett par dagar nu har hon tvättat sig frenetiskt. Väl hos vet fick hon lugnande i två omgångar för ligga ner det skulle hon minsann inte göra. När hon väl var lugn och hanterbar blev det rengöring och sköljning av bölden och sedan dit med streptocillinsalva. Så nu blir det antibiotika också i tio dagar och även tratt till en början.

Nu är Yrla såklart jättetrött. Hade tänkt träna Spexa och ta långpromenad under eftermiddagen men nu blir vi hemma och tar det lugnt. Får se om dom vill ha varsitt märgben senare.

Får bli lite träning och långpromenad i morgon i stället. :)

Trevlig helg på er! :)

Att jag aldrig lär mig…

oktober 3, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 6 Comments

…att kolla vad Spexa rullar sig på istället för att fota henne när hon gör det? ;)

Det blev 3½ timmes promenad på Revinge igår och vi fick faktiskt mestadels sol men även ett par korta regnskurar och en hagelskur då vi fick leta upp ett träd att skydda oss bakom. Hagel kan svida *s*
Någon pinnebild blev det tyvärr inte idag så det får vi försöka få till under helgen. Idag regnar det och lär göra så hela dagen. Idag blir det i alla fall lydnadsträning och långpromenad och sen är det ju spår i morgon. :)


Nästa sida »
Templates Browser
Causes That contribute to Success in Life: The Impact of the First 8 Years of Education
There are many factors that contribute to your success in life and two main reasons
Challenges and opportunities in the International Higher Education Agreement
The World Bank World Bank Report of 1991 made a very interesting investigation that
Earnings About the Online Academy Training: Articles on the Decline in Public Education
Deception is defined by Dictionary of Webster as a false belief on independence or

Things to remember when getting an admission to the training school

Training schools and colleges worth a lot as they provide all the various kinds of training ns material that professional need in order to get ahead of their profession ad contribute at their best. In Australia, people can surely find lots of schools and colleges that offer high quality training options for the students as well as for the professional who looking to enhance their skill for better capabilities.

There are courses like Diploma of Community Services, Certificate III in Information Digital Media and Technology, Diploma of Work Health and Safety, Certificate II in Business and Retail Management Courses as well as the Advanced Diploma of Leadership and Management and Aged Care Training schools offering professional diplomas and courses that offer higher level training.

There are many things that you must be keeping mind in order to help yourself getting things better and get the training you need, but the most important things you should never forget are:

You should never enroll or opt to enroll in courses which are wide apart as you will be stuck nowhere and may have to manage things that you are not familiar with. In case if you are likely to get more courses you may consider to have enrolled in courses that you like the most, you should consider having the ones which are related or have similar content in them as well as same level and area of training.

As for example if you are going to attend the Business Management Courses, you should be aware that instead of aged care course you must be looking forward to get to the Diploma Of Business Management.

Further you should know that if you have to get to the top level courses you should not hesitate to enroll in the preliminary courses as they would help you learn things better.

Get in touch!

Contact Us

email us at radik.homichev@templatesbrowser.com

- or -

send us a mail at:

36 Halsey Road, YILKI, South Australia, 5211, Australia