2009 september :

Appellspår på Landskrona Brukshundklubb

september 26, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 2 Comments

Tyvärr ingen uppflyttning för oss idag i Landskrona…men vi har snart två tillfällen till. Är faktiskt inte särskilt besviken heller.

Vi samlades kl 7 inne på Jyckebo för lottning. Av 17 anmälda hade åtta(!) lämnat återbud så vips var vi nio. Jag drog startnummer 6. Därefter körde vi ut till spårmarkerna som visade sig vara strandängarna vid havet, utanför Järavallens strövområde. Det blåste rätt bra in mot land så några av spåren fick spårstart i motvind vilket alla inte var såå glada över. Det var inget jag brydde mig om men däremot var jag lite konfunderad över vad hon skulle tycka om att spåret på flera ställen gick rakt över stora kaninbon *s* Men jag behövde inte fundera så mycket, vi fick 10-10 på spåret och hon var klockren med samtliga pinnar. Ringade något i andra vinkeln men jobbade stenhårt för att komma på rätt köl igen och därför fick vi full pott av båda domarna. Domarna som för övrigt gick med i spåret en bit bakom, terrängen var rätt gropig och ojämn och jag antar att dom uppskattar att se hunden under hela spåret *s*

Innan jag släppte på henne frågade jag förresten domarna om jag fick byta godis mot pinnarna och det fick jag givetvis tyckte dom. Det ska man ju få lov eftersom man spårar på enskild mark men jag har märkt att alla inte vet om det och det har gällt såväl domare som tävlingsledare.
Så jag väljer att fråga. ;)

Hur som helst, Spexa var riktigt duktig i spåret. Så vi var två ekipage med fullt på spåret, två hundar bröt.
Inför platsliggningen kändes hon bra, vilket hon för övrigt gjorde hela dagen. Jag är jättenöjd med hur hon uppförde sig idag och kopplade av superbra när vi tittade på dom övriga och deras lydnad.
Men så platsen. Jag lade henne, inga problem men när vi lämnade hundarna kommer Spexa efter mig i full fart och springer in i mig
…helt lycklig *s*

På lydnaden sen var hon seg och disträ, det är bara att konstatera. I linförigheten var hon seg, tappade position och nosade! Ja nosade.
Den lilla apan. ;) På framförgåendet fick vi 9-7.5. På läggandet under gång var hon inte alls med mig…nolla där. Inkallningen gav oss 9-8 och där drogs det för sned sittning och DK med handen? Jahapp. På apporteringen tittade hon bort just när jag kastade så jag fick ge två kommandon. Hon hade ingen aning om vart apporten låg så hon fick leta upp den *s* 5-6 fick vi. På hoppet fick vi 0-5, hon ställde sig på andra sidan och skällde(förmodligen) på den ena domaren. Fick säga sitt flera gånger innan hon väl satte sig.

Så det var det. Får vi se om vi kan hoppa upp från reservplats tills nästa helg i Hörby. :)

Tävlingen var avklarad strax före kl 12 och efteråt promenerade vi en timme runt dammen intill klubben och båda hundarna fick simma.
Nu har dom ätit ben och är helt utslagna. :)

Bildnostalgi

september 24, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 2 Comments

Jag har varit sjuk under veckan och då passar det bra att ägna sig åt saker som att gå genom cd-skivor med äldre bilder. Är nämligen en del bilder som inte finns i min dator som jag ska leta upp och lägga i min fotobok från Fuji. :)
En hel del Yrla och jag har också hittat en del på Tia och Taiga som Irene ska få med sig på en cd sen.


Samtliga bilder är tagna 2005 och här är det Yrla som ställt upp sig:)

Tia, Taiga och Yrla i Fyledalen.

Yrla sorkspecialisten del 1.

Yrla sorkspecialisten del 2.

Yrla i Häljasjön.

Tia som skulle fyllt 9 år i november.

Veckan som gått

september 19, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 4 Comments

Förra söndagen hade vi ju ingen träning med gruppen. Jag åkte ut till Stora Bernstorp och lade varsitt spår till hundarna i företagskvarteren. Spåren gick över gräs, grus och asfalt och jag visste inte riktigt hur det skulle gå för det blåste rätt bra. Men det gick riktigt bra. Yrla är rätt suverän på blandade underlag men Spexa har varit lite sisådär. Men den här gången gick det riktigt bra faktiskt. :)

I torsdags var det lydnadsträning med gruppen och nu på söndag har vi spårträning ute i Sturup. En tävling är vi med på som ordinarie och på den andra står vi som 2:a reserv. Kommer väl PM på den tredje om en vecka skulle jag tro, så får jag se hur vi hamnat. Har väl inga moment jag är direkt orolig över, spåret ska inte vara några problem och lydnaden är väl rätt ok om fröken Spexa beslutar sig för att ha alla fyra tassarna på jorden och vara lagom speedad. :D

Linförighet: känns bra:)
Framförgående: Hon kan ställa sig snett i halten men det är inget jag känner jag vill gå in och peta med. Vi tycker båda det är ett kul moment faktiskt och på förekommandot skuttar hon ut och går som ett litet spjut framför mig i stort sett hur långt som helst.
Platsläggande: Har jobbat lite på sistone på att snabba upp läggandet lite och det verkar ha gett resultat.
Inkallning: Bra:) Hon har alltid bra tempo och dessutom snabb och snygg ingång så det borde inte kunna gå fel.
Apportering: Även här har hon alltid bra tempo, jag har jobbat lite med att hon ska ha bättre grepp på vägen in genom att då och då helt enkelt springa ifrån henne när hon greppat den från marken.
Hopp över hinder: Vi har tränat lite extra på att sitta stadigt på andra sidan och invänta mitt kommando för återhopp. Hon tycker ju ibland att hon kan själv och vet att hon ändå ska hoppa tillbaka…så då har hon gjort det *s*

Igår var vi i Vomb i det underbara vädret och gick en runda på ungefär 4 timmar. Hundarna fick simma lite på rundan. Spexa fick simma lite extra även i rengöringssyfte för hon bestämde sig för att hon ville prova på hur det är att köra ner huvudet i lera. Jodå. Jag är glad att det inte är spårtävling denna helgen för då hade jag nog varit lite orolig för hennes förmåga *s*
Vi stötte även på en skum liten varelse som liknade en liten svart skorpion. Spexa har en förmåga att hitta och undersöka diverse småkryp och när hon satte nosen på den lilla varelsen fällde den upp bakdelen och var plötsligt väldigt lik en skorpion.
Den kallas tydligen Djävulsbagge och har ett litet “skunkvapen” i stjärtänden.

Det blev en hel del foton tagna igår och dom kommer jag lägga ut under helgen. Funderar återigen på om jag ska köra bloggversion av hemsidan ett tag nu när tiden inte riktigt räcker till så mycket datortid. Har i alla fall en till Wordpressblogg som jag fixar lite med och testar teman på så får jag se hur jag gör så småningom. :) Trevlig helg!!


Visst är hon underbar? :D

Yrla på fikapausen.

Höstigt:)

Höstiga hundar:)

Dagens godaste pinne

september 13, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 3 Comments

Ja att detta var gårdagens godaste, bästa och mest fantastiska pinne var Spexa, Taiga och Izla som synes helt överens om. :) Vi gick en långpromenad i Vomb igår och fick sällskap på halva rundan av Irene med Taiga och Izla.
Fredagseftermiddagen tillbringades på Revinge där det blev promenad och uppletande som synes på fotona som finns utlagda.

Dagens spårträning med gruppen i Karup är inställd, vi var bara två som kunde idag så vi beslöt att ställa in helt den här gången. Så jag ska strax ge mig ut med jyckarna. Har tänkt få till ett pass lydnad för Spexa och varsitt spår för båda, få se om det blir hårda spår på något industriområde eller vad det nu blir.

Söndagsträning

september 6, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 4 Comments

Idag har vi tränat på Revinge och hann även med en promenad på 1½ timme innan det bar hemåt igen.

Det blir mest bildblogg idag. :)


Spexa i spåret.


Arissa och Jenny.

Nyfiken *s*


…och lite Yrla som fick bli dagens bragdhund och leta upp vår försvunna
repboll;)

 

Torsdagsträning

september 4, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 4 Comments

Igår hade vi så den andra torsdagsträningen med spårgruppen.

En del träningsgrupper har bara ute en hund i taget men i vår grupp börjar vi med gemensam platsliggning och behåller sedan samtliga hundar ute på plan. Delar upp oss i två eller tre och kör träningen rätt nära inpå varandra. Ett upplägg jag verkligen gillar. :)

Igår tog jag ut Spexa lite innan dom andra gick ut på plan, vi lekte och jag belönade kontakt med klicker och blodpudding. Förra torsdagen var hon rätt så ja…livlig om man säger och jag inser att jag inte gav henne rätt start på det träningspasset. Så igår kändes det som om jag lyckades vara rättvis mot henne. :) Planerade hela passet noga dagen innan, skrev ner vilka moment jag skulle köra och med vad jag skulle belöna.
Spexa och jag tränade igår med Gösta och tollaren Simson. Vi blev kommenderade i fria följet, inkallning, apportering och hopp. Spexa är inte van vid att ha en hund som ligger några meter från hindret och råstirrar, först var hon rätt störd av att Simson låg där så vi testade lite olika sätt att få henne att sätta sig på andra sidan trots att han låg några meter bort. Som att lägga bollen på andra sidan hindret. Det fick även den effekten att hon inte bara hoppade utan for över hindret som skjuten ur en kanon *s*

Platsliggningen gick också bra trots störningar. Regn, lite åska, en hund som skällde och en annan som gick upp. Men hon låg. :)

Så det var en riktigt bra träning igår. Spår på Revinge på söndag. :)


Duktig:)

Några bilder från Revinge för en vecka sen. Mitt ute på ett fält fanns ett knippe ballonger som fastnat i några växter. Yrla hetsade inte upp sig så värst men Spexa drog iväg med knippet och bet itu dom en efter en.


Spexa har fått syn på detta konstiga *s*


Yrla kollar också.

Pågående ballongmassaker.

Templates Browser
Causes That contribute to Success in Life: The Impact of the First 8 Years of Education
There are many factors that contribute to your success in life and two main reasons
Challenges and opportunities in the International Higher Education Agreement
The World Bank World Bank Report of 1991 made a very interesting investigation that
Earnings About the Online Academy Training: Articles on the Decline in Public Education
Deception is defined by Dictionary of Webster as a false belief on independence or

Things to remember when getting an admission to the training school

Training schools and colleges worth a lot as they provide all the various kinds of training ns material that professional need in order to get ahead of their profession ad contribute at their best. In Australia, people can surely find lots of schools and colleges that offer high quality training options for the students as well as for the professional who looking to enhance their skill for better capabilities.

There are courses like Diploma of Community Services, Certificate III in Information Digital Media and Technology, Diploma of Work Health and Safety, Certificate II in Business and Retail Management Courses as well as the Advanced Diploma of Leadership and Management and Aged Care Training schools offering professional diplomas and courses that offer higher level training.

There are many things that you must be keeping mind in order to help yourself getting things better and get the training you need, but the most important things you should never forget are:

You should never enroll or opt to enroll in courses which are wide apart as you will be stuck nowhere and may have to manage things that you are not familiar with. In case if you are likely to get more courses you may consider to have enrolled in courses that you like the most, you should consider having the ones which are related or have similar content in them as well as same level and area of training.

As for example if you are going to attend the Business Management Courses, you should be aware that instead of aged care course you must be looking forward to get to the Diploma Of Business Management.

Further you should know that if you have to get to the top level courses you should not hesitate to enroll in the preliminary courses as they would help you learn things better.

Get in touch!

Contact Us

email us at radik.homichev@templatesbrowser.com

- or -

send us a mail at:

36 Halsey Road, YILKI, South Australia, 5211, Australia