2009 april :

Onsdag

april 29, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 4 Comments

Ovan ses gårdagens spår för Spexa i Törringe. Längd 700 meter med 45 minuters liggtid. Är nöjd med spåret förutom att hon genade lite väl bra på dom inledande två vinklarna. Tror det ska bli lite svårare spår för lilla fröken ett tag nu, längre liggtider och eventuellt hårdare/torrare underlag. :)

Hann även med ett kort lydnadspass för Spexa på Oxie BK på vägen till Törringe med framförgående, linförighet och inkallning. Baklängeskrypet tränar vi på nästan varje dag nu och hon har fått bra snits på att krypa bakåt. Riktigt bra snits faktiskt. :)

Yrla fick göra uppletande i Törringe, vallade 10×50 meter åt henne med fyra föremål och hon var jätteduktig i den kvava värmen. Dom första tre föremålen tog hon riktigt snabbt men det fjärde som var en liten kattleksak fick hon springa ut tre gånger efter. Hon hade den i näsan men hade svårt att lokalisera den direkt.

Stod bakom huset här i förmiddags och kammade hundarna när en kvinna med en liten valp frågar mig om “hunden jag hade var renrasig schäfer?” :D Svarade bara ja och tänkte inte på att fråga vilken av hundarna hon menade? Det är första gången jag fått den frågan med dessa två. När min förra schäfer Hampus(långhår) var valp hade grannen sett oss från sitt fönster och frågade på fullt allvar om det var någon typ av angorakatt jag varit ute med. Haha.

I kväll blir det platsliggning med skott på klubben, i morgon blir det nog skogen, på fredag blir det hundträning och grillning i Billesholm.
Återkommer i helgen. Hänger nog på fredagens Ett Foto I Timmen också. :)

Trevlig helg!


Yrla kan vara rätt så vig;)

Röd (23 av 365)

april 29, 2009 | Filed Under 365 foton 2009 | 1 Comment

Cocktailtomater - så rött det bara kan bli. :)

Blommor (22 av 365)

april 29, 2009 | Filed Under 365 foton 2009 | 2 Comments

Rysk blåstjärna(även kallad scilla) som jag plockade med mig hem häromdagen. :)

Söndag

april 26, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 3 Comments

Idag blir det långpromenad och kanske lite lydnadsträning på det.

I fredags var vi på klubben, både Yrla och Spexa fick träna och agera störning till Izla som vrålar som en skadeskjuten dinosaurie när hon ser andra hundar träna och få lek och kampbelöningar. Precis som Spexa när hon var lika gammal. :D
Lite framsteg blev det nog eller så skrek hon sig trött? ;)
Efter träningen hängde jag på Irene ner till småbåtshamnen där Spexa fick testa att simma i koppel runt bryggan medans jag gick uppe på.
Gick finfint när jag väl fick henne att stanna i vattnet för hon ville gärna upp på bryggan *s*

Igår gick vi långpromenad runt Vombs ängar och gick en bra bit längs med Klingavälsån där det också blev simma av för båda två. Spexa simmar själv långa rundor men Yrla fnattar mest runt med pinnar och är taskig mot S när hon ska kravla sig upp från ån;)
Uppletande hanns även med i början av promenaden. Spexa tog tre föremål och Yrla fyra varav ett jag tydligen tappat utan att märka nåt.
Duktig Yrla:) En hare sprang förbi uppletanderutans baslinje när jag lade ut grejorna och det första Spexa gör på sitt första skick är att vända tvärt om och vinda in harens spår. Så vi gick några meter längre bort, jag skickade henne igen och hon fick kampbelöning för föremålet och sen var harspåret glömt. :)

Spexa ska få halvsyskon i slutet av maj, Aida är konstaterat dräktig.
Jag har även fixat ny hemsida till uppfödaren så är ni nyfikna så kika in
Kennel Smedjan.

Här på sidan ska jag göra om fotogalleriet. Just nu ligger det med iframe men eftersom jag ska göra om sidan i php så småningom har jag ändå tänkt att fotona ska öppnas i nytt fönster. Så det ska jag börja knåpa med redan nu. :)


Yrla njuter av att bara ståååå i ån.


Spexa spanar ut över ån.

Spår

april 23, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 5 Comments

Ska försöka bli bättre på att skriva mer om detaljer i träningen tänkte jag.
Idag har vi spårat i Törringe och spåren såg ut så här:

Spexas spår ca 600 meter och Yrlas ca 500 meter. Finns inte så mycket att påpeka om Yrlas spår idag men det är å andra sidan sällan det finns det faktiskt.
Spexa var hiskeligt laddad när hon fick göra upptag. Jag höll ner hennes fart så byrackan stegrar sig i selen och försöker kasta sig framåt *s* Hon missade första föremålet, tog andra som var en liten metalldosa och sen var det full rulle kanelbulle tyckte hon.

Hon är stark som tusan när hon ligger som en rem mot gräset och bara kämpar sig fram i spåret. Dock så gick hon över första vinkeln, tog kort galopp i en liten cirkel åt vänster och kom pang på igen. Dom följande två vinklarna tog hon utan problem, likaså sista sträckan med liten pinne+slutpinne. Däremot tog hon ett så hårt grepp om slutpinnen att den nästan knäcktes på längden.
Nåja…det är inget hon brukar göra precis.

Hundarna fick även köra spring-spring på fältet i Törringe, dvs att springa intervaller och hämta utlagda bollar. :)

Spexa kör en av sina vändor med spring-spring.


Yrla som hellre ligger och smaskar på bollen än springer och hämtar.

Tisdag

april 21, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 4 Comments

Åkte till Revinge och körde uppletande idag. Lade ut tio föremål och Spexa fick börja. Hon började bra med att plocka in ett föremål halvvägs ut i vänsterkanten och ett föremål längst ut i högra hörnet. Därefter uppstod hjärnsläpp/koncentrationsbrist/förvirring/intresse för annan doft/solsting(välj själv…) och hon verkade tycka att det var en alldeles strålande idé att lämna rutan i skogen och röja ut på fältet intill. Två gånger gjorde hon så och då fick hon gå tillbaka till bilen och Yrla fick komma ut och fortsätta.

Yrla tog fem grejor på kanske sju skick. Bland annat en skruvkork och en klädnypa. När hennes näsa är i bra form är den BRA. :) Innan hon tog sin sista grej hörde jag hur en bil tutade ute på vägen 100 meter bort, hade ryggen åt det hållet under uppletet. Då kommer ett 20-tal kor i full karriär över vägen och in på vår sida och passerar oss en bit bort. Hade inte ens sett att dom var i närheten, tänk att så stora djur kan komma så tyst:) I alla fall, sista föremålet fick Yrla in ändå.

Spexa fick avsluta med två små föremål på linje och nu var hon mer fokuserad. Hon fick belöning i form av kamp med Pelle Pälsa och det gick hon verkligen igång på.
Därefter körde vi bort till Häljasjön där dom fick simma en bra stund. Kastade pinnar och Yrla kan vara sån att om jag av misstag råkar kasta hennes pinne för nära den som Spexa ska hämta så ger Yrla upp direkt. Då försökte Spexa bärga två pinnar men dom var lite otympliga så hon simmade in med den ena, slängde den framför mina fötter och simmade sen ut efter den andra. Vid andra tillfället var det lite mindre pinnar och då lyckades hon bärga in båda två samtidigt. Hon har sina gulliga ögonblick;)

När hundarna simmat klart och jag gick mot bilen satt en sädesärla i öppningen till Yrlas bur där jag lämnat burdörren öppen. Den studsade omkring där bak på bilen och tyckte kanske den hittat ett riktigt smart ställe att bygga bo på, inte vet jag;)
Sen tog vi promenad och fika i Vomb, hundarna måste ju torka upp. :D


Sötaste Häxan;)


Yrla simmar på.


Skak-Yrla.


Dagens föremål.

En dag på Storegård

april 19, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 4 Comments

Igår var vi så på Storegård Hundpark utanför Löddeköpinge och hade en riktigt rolig dag! Tio olika banor finns och Spexa fick inleda med att leta upp tre föremål i rutan för terrängsök där man kan gömma saker inuti däck. Kul kul tyckte hon och körde lite glädjedans när hon hittade mjukistigern. Sen testade vi rallylydnadsbanan och därefter miljöbanan där det svåraste var att få henne att stanna i skottkärran. :D Lite kamplek med Marie blev det också och det gick än bättre denna gången. Spexa blev trött, kanske lite påverkad av värmen så här i början.

Sen körde Jäger, Izla och Daffy också miljöbanan och klart stiligast i skottkärran var Duffy. :) Miljöbanan har också ett litet gömsle gjort av träspjälor med en gardin av petflaskor på ena sidan. Izla skulle ta sig in till Sara och lyckades med bedriften att missa öppningen med petflaskorna och istället fastna med huvudet mellan två spjälor. :D Incidenten avlöpte dock väl och vi slapp tillkalla brandkår;)

Fler bilder finns i mitt Picasa webbalbum.


Sara och Duffy.


Marie sliter med Spexa.


Jäger på nätgallret.


Izla.

Nästa sida »
Templates Browser
Causes That contribute to Success in Life: The Impact of the First 8 Years of Education
There are many factors that contribute to your success in life and two main reasons
Challenges and opportunities in the International Higher Education Agreement
The World Bank World Bank Report of 1991 made a very interesting investigation that
Earnings About the Online Academy Training: Articles on the Decline in Public Education
Deception is defined by Dictionary of Webster as a false belief on independence or

Things to remember when getting an admission to the training school

Training schools and colleges worth a lot as they provide all the various kinds of training ns material that professional need in order to get ahead of their profession ad contribute at their best. In Australia, people can surely find lots of schools and colleges that offer high quality training options for the students as well as for the professional who looking to enhance their skill for better capabilities.

There are courses like Diploma of Community Services, Certificate III in Information Digital Media and Technology, Diploma of Work Health and Safety, Certificate II in Business and Retail Management Courses as well as the Advanced Diploma of Leadership and Management and Aged Care Training schools offering professional diplomas and courses that offer higher level training.

There are many things that you must be keeping mind in order to help yourself getting things better and get the training you need, but the most important things you should never forget are:

You should never enroll or opt to enroll in courses which are wide apart as you will be stuck nowhere and may have to manage things that you are not familiar with. In case if you are likely to get more courses you may consider to have enrolled in courses that you like the most, you should consider having the ones which are related or have similar content in them as well as same level and area of training.

As for example if you are going to attend the Business Management Courses, you should be aware that instead of aged care course you must be looking forward to get to the Diploma Of Business Management.

Further you should know that if you have to get to the top level courses you should not hesitate to enroll in the preliminary courses as they would help you learn things better.

Get in touch!

Contact Us

email us at radik.homichev@templatesbrowser.com

- or -

send us a mail at:

36 Halsey Road, YILKI, South Australia, 5211, Australia