2009 januari :

Torsdag

januari 29, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 4 Comments

Vi var iväg en tidig runda på Revinge idag. Promenad och uppletande blev det. :) Under länken Foto här uppe finns bilder från idag. När det blir lite fler bilder kommer jag lägga dom där för jag vill inte ha riktigt så många bilder i inläggen. Och jag är inte så förtjust i att ha bilderna små och klickbara heller.

Lite glädjande läsning förresten:

http://sydsvenskan.se/malmo/article409348/Fyrverkeriforbud-i-Malmo.html

Hur det kommer fungera i praktiken om det genomförs återstår ju att se men det är ett steg åt rätt håll tycker jag.

Spexa Kodöderskan?

januari 27, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 4 Comments

Vi var på Revinge igår och Spexa höll på att ta livet av oss ;)

Det blev appellspår till Yrla och ca 700m till Spexa. Därefter lite vila och kort promenad innan dom även fick köra ett uppletande i korridor. Spexa var först ut och hon hade just tagit in sitt tredje föremål och stod och åt kyckling när en flock på ca 30 av dom berömda Revingekossorna kommer i full fart åt vårt håll. Jag trodde dom skulle följa grusvägen ut mot stora vägen men dom vek istället av och kom ännu närmare oss. Jag kopplade Spexa och tänkte att jag står stilla och väntar och låter dom passera. Det brukar inte innebära några problem med kossorna. Då blir Spexa helt rabiat gentemot korna, hon vrålskäller och vill allt annat än stå i koppel. Korna rusar förbi…utom en(Ko/stut/tjur?) som stannar och börjar gå rakt mot oss istället med allt annat än mild uppsyn. Jag fick rätt bråttom bort mot bilen och fick släpa med mig Spexa som bara vrålade och vägrade gå åt det håll jag ville. Tog mig fort till bilen utan att se bakåt…haha. Lätt med en hund som sprattlar och samtidigt vill åt motsatt håll. Ja hur som helst kom vi oskadda till bilen, väntade ut flocken som passerade och sedan fick Yrla göra sitt uppletande. Tack och lov hade kossorna inte mosat dom föremål som låg ute utan dom gick runt vår korridor. ;)

Jag är inte korädd men minns en artikel om nån ko som gett sig på en hund och trampat ner den. Man kan ha roligare på en måndagskväll än att åka till djursjukhuset. Vad hunden i fråga gjort minns jag dock inte men gissningsvis har den väl stört kon på nåt sätt.

Hemsidan kommer ett tag att bestå av blogg med några undersidor. Ska ha det så ett tag i alla fall för jag blir inte färdig just nu med att göra hela hemsidan som jag vill ha den. Så den får vila “offline” ett litet tag.

Spexahäxa

januari 22, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 4 Comments

Tränade Spexa på Burlövs BK igår. Testade lite andra sätt att belöna henne som att lägga boll/bitstock på marken och belöna externt. Det krävs ju lite tillvänjning men hon trängde mig inte en enda gång i fria följet när belöningen fanns på håll istället för i min ficka. Hon ville gärna tjuva till belöningen såklart men får hon vänja sig blir det nog riktigt bra. Hon har ju en förmåga att bli överhettad särskilt i fria följet så vem vet, nu kanske jag slipper bitmärken i benet? ;) En balansgång det där för hennes driv vill jag ju ha ändå. Men nåt att jobba på i alla fall.

Körde även rätt mycket framförgående och jag har lyckats snygga till hennes halter. Hon får gå fot, gå ut före, göra halt och sedan går jag ifatt henne, säger fot, hon får gå före och göra halt. Vi håller alltså samma riktning i flera omgångar och det blir allt mindre att hon försöker vända sig mot mig efter sin halt. Det är väl det enda vi kan putsa till på framförgåendet för hon gör det så bra annars. :)

Vi tränade samtidigt som ett annat ekipage och Spexa tog inte nån särskild notis om den andra hunden, en kelpie. Förräns…vi skulle gå till bilen och jag packade ner lite grejor i ryggsäcken. Jag släppte efter lite på “tummen i ögat” och Spexa sa “ok nu ska jag leka med kelpien där borta-hej då matte!”. Så den lilla apan drog iväg och fick med sig kelpien som var mitt i träningen och dom varvade planen ett par gånger. Kallade en gång men jag såg att hon stoppat in vadden i öronen så jag greppade henne i skinnet när hon kom kutandes förbi utan minsta
avsikt att stanna. ;)
Kelpieägaren var enbart road och skönt var ju det…

Fototriss: Frost

januari 21, 2009 | Filed Under Fototriss | 3 Comments

Veckans tema på Fototriss är frost och det vill jag ju inte missa. Bilderna är inte dagsfärska för nu har vi haft plusgrader här i några dagar. Tyvärr måste jag säga. Fler bidrag på temat hittar du HÄR.

Om helgen

januari 19, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 4 Comments

Ja lördagen tillbringades på symposiumet “Påverkan eller åverkan” på Kockum Fritid i Malmö.

Först ut var etolog Kerstin Malm som bland annat talade om empati och om våra omedvetna motiv för att ha hund.

Hon följdes av Björn Forkman som pratade om belöning, bestraffning och inlärning. Han tog bl.a. upp olika nivåer på inlärning och konsekvenser av bestraffning och belöning. Vi fick höra om flera tester som gjorts med råttor och det var mer intressant än jag väntat mig. ;) Visst ni att en råtta kan avstå från att äta i en viss situation för att den vet sedan tidigare att maten den fått tidigare i den situationen gjorde den illamående?

Dagen avslutades av Kenth Svartberg som började med att ta upp “Helhetsperspektiv på ett lyckat hundägande” och efter en kort paus “Belöna för framgång”. Kul med lite nya tankar och ideér om det här med belöning så nu har jag några saker som ska testas. :)

Det blev även bilbyte i helgen. Min första bil nånsin var en Volvo och nu har jag Volvo igen efter mååånga år med Ford. Så nu åker fyrbeningarna extra lyxigt i bur måttad för Volvo. :D

Lill-Dryga

januari 16, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 2 Comments

Kallt väder=extra dryga hundar? Vi har tillbringat eftermiddagen på Revinge med spår och därefter promenad runt Prästaskogen. Spexa har gjort allt hon inte får och många gånger om också. Försökt äta Yrlas bajs och snaskat på kobajs. Störade sig i bilen när Yrla spårade. Lugnade i och för sig ner sig efter att jag sagt åt henne. Dragit iväg på lite egna upptäcktsfärder har hon också.
Å andra sidan spårade hon drygt 1000 meter på frusna Revinge idag och gjorde det galant så det väger upp lite. ;) Men som hon ligger på! Jag har ju tyckt att Yrla legat på bra i spåret men Spexa är snäppet värre att streta på. Hade rejäla handskar idag men fick byta hand efter halva spåret för vänsterhanden var helt öm.

Yrlas spår lade jag efter att Spexa spårat för hon fick ett spår som korsade Spexas två gånger och jag ville inte röra till det för mycket. Men det fixade hon bra och fick också lite roliga saker i spåret som filmburkar med köttbulle inuti.

I morgon ska jag på föreläsningar x 3 med bl.a. Kenth Svartberg om inlärning hos hund. Ser fram emot det. :)

Trevlig helg! :)

Lill-Dryga aka Spexa stretar på i spåret.


Pinne hittad!


Promenad runt Prästaskogen.


Lill-Dryga på upptäcktsfärd.

Helgen

januari 11, 2009 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 2 Comments

Vi har hunnit med en del träning i helgen. Igår blev det uppletande på Revinge och en rejäl promenad. Spexa fick ta fyra förmål och totalt blev det sex skick för hon for rakt förbi skeden jag lagt ut på halvt djup. Yrla fick slita hårt för sitt sista föremål men hon var duktig och tröttnade inte utan hade bra fart på benen ändå. :) Det hanns även med lite intervallträning igår.

Idag har vi tränat på Burlövs BK. Spexa fick träna och Yrla jaga boll *s* Det blev fritt följ, framförgående, läggande, inkallning och lite tungapport.
Träningen gick bra men hon var lite disträ på inkallningen och rumpan lättade när jag ropade “kalla in”. ;) Vi gjorde om och då var rumpan som klistrad både när jag ropade “kalla in”, “äpple” och “verkställ”. Först på “hit” lättade den som den ju skulle. :D
Vi fick träningssällskap och passade då på att köra budföring också. Kastreringen har nog gjort Spexa mera matglad för det var tydligen inte lätt att överge en mottagare med frolic i fickan??! Tur att hon har extrem förbränning. ;)

Nästa sida »
Templates Browser
Causes That contribute to Success in Life: The Impact of the First 8 Years of Education
There are many factors that contribute to your success in life and two main reasons
Challenges and opportunities in the International Higher Education Agreement
The World Bank World Bank Report of 1991 made a very interesting investigation that
Earnings About the Online Academy Training: Articles on the Decline in Public Education
Deception is defined by Dictionary of Webster as a false belief on independence or

Things to remember when getting an admission to the training school

Training schools and colleges worth a lot as they provide all the various kinds of training ns material that professional need in order to get ahead of their profession ad contribute at their best. In Australia, people can surely find lots of schools and colleges that offer high quality training options for the students as well as for the professional who looking to enhance their skill for better capabilities.

There are courses like Diploma of Community Services, Certificate III in Information Digital Media and Technology, Diploma of Work Health and Safety, Certificate II in Business and Retail Management Courses as well as the Advanced Diploma of Leadership and Management and Aged Care Training schools offering professional diplomas and courses that offer higher level training.

There are many things that you must be keeping mind in order to help yourself getting things better and get the training you need, but the most important things you should never forget are:

You should never enroll or opt to enroll in courses which are wide apart as you will be stuck nowhere and may have to manage things that you are not familiar with. In case if you are likely to get more courses you may consider to have enrolled in courses that you like the most, you should consider having the ones which are related or have similar content in them as well as same level and area of training.

As for example if you are going to attend the Business Management Courses, you should be aware that instead of aged care course you must be looking forward to get to the Diploma Of Business Management.

Further you should know that if you have to get to the top level courses you should not hesitate to enroll in the preliminary courses as they would help you learn things better.

Get in touch!

Contact Us

email us at radik.homichev@templatesbrowser.com

- or -

send us a mail at:

36 Halsey Road, YILKI, South Australia, 5211, Australia