2008 december :

Söndag

december 28, 2008 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 3 Comments

Då vart julen över och skönt var väl det. :)
Promenad i Vomb följt av julmiddag som vanligt på julaftons eftermiddag och därefter filmkväll. Hundarna fick varsitt pipismjukdjur samt en massa ätbara julklappar och har krängt rätt bra i några dagar nu. Dom har ju fått biabädd också men den ingår än så länge inte i kategorin ätbara julklappar. ;)

Klubben hade julfirande på annandagen med tipsrunda och lotteri. Åt lite smörgåstårta och hjälpte Irene runt tipsrundan( ;) ) sen åkte jag hem och tog ut hundarna till Revinge för spår och sen promenad i Vomb. Sol och frost är ju obligatoriskt skogsväder. Det var rejält fruset på Revinge och hundarna fick varsitt fruset spår som båda fixade bra. :)

Har under julhelgen pysslat lite med en ny sysselsättning för Spexa. Hon har med klickerns hjälp fått lära sig söka rätt på mandlar. ;) Vi har bara kört några gånger men hon tycker det är jättekul och svansen går. :) Även Yrla ska få testa såklart och jag gissar nog att hon sätter det än snabbare än Spexan.

Bilder finns ute nu från den 23:e och den 26:e.

Blir inte så mycket blogga av resten av året tror jag så jag önskar alla ett gott nytt år! :)


Vackert i Vomb:)

Promenad + sol!!

december 23, 2008 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 2 Comments

Jag är själv lite chockad men ja vi har fått lite kallare väder idag och det har varit sol! Det blev ett par timmars promenad på eftermiddagen och det var riktigt härligt. Lägger några bilder här men fler kommer ut senare men kanske inte idag. God juuuul! :)

Vomb & tomtenissar

december 22, 2008 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 3 Comments

Vi har varit i Vomb både lördag och söndag. I lördags i sällskap med Irene, Taiga & Izla. Började med spår på Revinge för Spexa & Yrla och tog sedan en tvåtimmars promenad i Vomb.
Även igår blev det promenad på ca 2½ timme. Såg en hel del fåglar bland träden men det är inte så lätt att försöka smyga på småfåglarna för att fota när Spexa är så nyfiken och vägrar stanna kvar hos Yrla. När jag började fota fåglar lärde Yrla sig snabbt när man ska smyga och ta det lugnt, jag kan både kalla in och lägga henne med tecken och hon har ibland legat ett par timmar med mig i gömslen utan att säga ett knyst. :) Men Spexa förstår inte alls varför hon ska behöva ligga och vänta när det finns så mycket annat att sysselsätta sig med *s*

Det gråtrista vädret fortsätter men det ser ut att finnas hopp för kallare och soligare väder under veckan. :)

Tillägg: Bästa juldikten, se nedan. ;)

Så här såg det bara ut när jag tog bilden…


Bättre än så blev det inte med en Spexa travandes efter…

Tio små tomtenissar

Midvinternattens köld är svår
Tio små tomtar i djupsnö går
Rävsax dold under skynke vitt
knipsar Nisse av på mitt
Livsandarna snabbt för honom tryter
snart i sitt eget blod han flyter

Nio små Nissar i midnattstimma
traskar fram i månljusstrimma
Ugglan hoar i sitt näste
Istapp faller tyst från fäste
Nisse spetsas utav tappen
Tomte ligger död på trappen

Utanför dörren står gröt och ångar
Åtta tomtars intresse den fångar
Med stigande hunger de gröten nalkar
men en stackars tomte på kanten halkar
Han sliter, han kämpar, han svettar sig blöt
men sjunker likväl i kvicksandsliknande gröt

Många springor stugan har
där sju tomtar in sig tar
Katten som bakom dörren lura
slukar Nisse med hull och huva
Resten utav tomtehand
slickar kisse bort från tand

Sex små tomtar mot julbord ila
snabbt uppför bordsbenet de kila
När sista tomten över kanten hasar
han tappar taget och nedåt rasar
Faller nedåt likt ett lod
Mattan fylls av tomteblod

Fem små tomtar med stor iver
Rusar runt ty hungern river
Nisse snubblar på sitt skägg
faller rakt på knivens egg
Lilla Nisse stackars saten
rinner ut i sillsalaten

Fyra små tomtar festar på sill
och de släcka törsten vill
Mot glöggen de springer i samlad tropp
och tar för sig i varsin kopp
Nisse faller ut i glödhett hav
likt en skållad mandel hans skinn faller av

Tre små tomtar uti granen svingar
ibland ljus och änglavingar
Nisse sig för nära vågar
snart han står i ljusan låga
Luktar som en vidbränd stek
Ångrar då sin ystra lek

Två små tomtar kring sig tittar
När de en smällkaramell hittar
Nisse ned på den hoppar
Men för detta den ej stoppar
På golv och tak, på gardin med frans
finns nu Nisses hjärnsubstans

Husbonn traskar upp i natten
För att kasta lite vatten
Under husbonns stora toffla
Nisse blir till krämig våffla
Snön lyser vit lite här och var
Inte en djävla tomte finns kvar

(Författare okänd)

Fredag

december 19, 2008 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 2 Comments

Så var det fredag och jag fattar knappt vart den senaste veckan tagit vägen? Körde ju EFIT i söndags och plötsligt är det fredag *s* Vi promenerade på Revinge i söndags, hade med uppletandegrejor i ryggsäcken så promenaden gick mot Prästaskogen där jag band upp hundarna och fixade en ruta. Spexa fick hämta grejor som låg utlagda i “bon”, högar med flera grejor helt enkelt. Fyra föremål fick hon ta för jag känner det är dags för henne att få gå upp ett snäpp och få fler föremål.

Igår hade Spexa en “playdate” med Izla. :D Izla hann knappt in i hallen innan dom började tugga på varandra och sedan följde fem timmar av bitandes i varandras ben, bitande i kinder, morrande, skällande, tokryck, dragkamp och svajande krukväxter. Med vila emellanåt. ;)
Yrla vill gärna hänga på leken lite och gör lite tafatta försök så troligtvis gör Izla henne allt mindre och mindre kräkfärdig. ;)
Hundarna har även hunnit få en gemensam julklapp och det var en biabädd dom fick av min mamma. Dom turas om att använda den och verkar gilla den vilket är trevligt. Min förra hund Hampus köpte jag biabädd åt men han låg hellre på golvet. Så det är ju trevligt att damerna uppskattar den. :)

I helgen blir det spår - kanske båda dagarna.

Spexas öga är förresten bra igen. Hon ska ha salva ett par dagar till sen är det överstökat.

Alla fina julhälsningar finns nu på en egen sida här i bloggen - se menyn till höger. Tack för idén, Malin. ;)
Trevlig helg! :)


Här lossnade just en av armarna på bläckfisken dom drog i…


…men kampen fortsätter *s*

Det onda ögat

december 10, 2008 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 6 Comments

Spexa har varit irriterad i högra ögat några dagar så jag ringde veterinären i Limhamn igår och fick tid idag 9.45. Ögat rinner, det kliar och både slemhinnor och ögonvitan är röd.
Det konstaterades ögoninfektion och hon ska nu få Fucithalmic som är antibiotikasalva och Isopto-Maxidex som är kortison.
Eventuellt blir det tratt nattetid och när hon är ensam för klia sig i ögat det får hon inte.
Men det blir nog bättring rätt så fort tror och hoppas jag. :)

Fototriss+spår

december 7, 2008 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 13 Comments

Veckans Fototriss är Siffror och här är mina tre bidrag. Kameran följde med på promenaden idag och där fick jag till dom två första bilderna som är siffror på ett kraftledningstorn och på en byggnad. Tredje bilden får visa upp dagen idag som ju är andra advent. ;)

Fler bidrag till Fototriss hittar du HÄR.

Det har spårats en del i helgen. Igår blev det både spår och uppletande på Revinge och i samband med promenaden i eftermiddags fick hundarna spåra på parkeringen vid Burlövs Brukshundklubb. Spexa fick väl inte till det som jag önskat, bra i början och på slutet men lite virrigt i mitten. ;) Yrla gjorde däremot allt rätt och plockade även in dom små föremålen jag lagt ut, en kork och ett spänne.

Onsdag

december 3, 2008 | Filed Under Dagar med Yrla & Spexa | 5 Comments

Känns som det var dags för några rader igen. ;)

Under eftermiddagen har snön åter lagt sig över Malmö. :) Jag tog hundarna till klubben idag. Gjorde ett snabbt stopp hemma hos Irene på vägen och Taiga hoppade in i min bil och tyckte hon satt rätt bra där så hon fick hänga med till klubben. Det blev mest Spexa som fick träna idag. Jag vill få bukt med hennes tugg på apporten(som oftast kommer när hon sitter stilla med den) och har funderat på att använda det omvända lockandet så det testades för första gången idag.

Spexa fick sitta framför mig, jag höll fram apporten i en hand och godis(pannkaka) i en hand och gav apportkommando. Hon tog apporten och började genast tugga. Då tar jag godishanden bakom ryggen och väntar ut henne. Så fort hon tar ett fast grepp så är det fram med godishanden igen och belöna henne. Så gjorde vi flera gånger och jag tror vi är på rätt väg för hon blev snabbare och snabbare på att ta fast grepp och behålla det. Den gamla träapporten är inte vacker att skåda kan jag säga så jag hoppas den nya hela får behålla sitt ursprungliga utseende ett bra tag.

Annars har vi hunnit med både spår och uppletande. Spår i söndags på Revinge. 1000 m fält till Spexa och 500 m blandad terräng för Yrla. Fick syn på några större vattenpölar när jag lade Yrlas spår så då var min första tanke givetvis att lägga spåret rakt genom dom. Men efter att ha sjunkit ner 15 cm i lera ångrade jag mig och kängorna är fortfarande inte helt rena… Yrla var iaf duktig och spårade ända fram till pölens kant där jag sjönk ner innan hon vinklade. ;)

I måndags var Spexa och jag på klubben med Irene och hennes hundar. Vi började med uppletande inne i Hammars Park mitt emot klubben och fick störningar så det räckte och blev över men så är det ju på såna ställen *s* Spexa tog sitt första föremål jättebra men på andra tappade hon koncentrationen dels på grund av en hund som kom förbi och dels på grund av vägmaskinerna som höll till vid husbyggena bara några meter bakom oss. Hon tog det i alla fall efter lite hjälp och tredje och sista föremålet fixade hon direkt och utan problem. :)

Spexa och Izla röjde runt en bra stund innan vi gav oss hemåt. Dom har så roligt ihop dom två. :) Spexa älskar ju att ha dragkamp och varken Yrla eller Taiga duger riktigt till det tycker hon. Dom ger upp för lätt. ;) Izla är däremot lika envis och jag vet inte hur länge dom släpade runt varandra med Gappaybollen mellan sig. :D


Spexa design…

Templates Browser
Causes That contribute to Success in Life: The Impact of the First 8 Years of Education
There are many factors that contribute to your success in life and two main reasons
Challenges and opportunities in the International Higher Education Agreement
The World Bank World Bank Report of 1991 made a very interesting investigation that
Earnings About the Online Academy Training: Articles on the Decline in Public Education
Deception is defined by Dictionary of Webster as a false belief on independence or

Things to remember when getting an admission to the training school

Training schools and colleges worth a lot as they provide all the various kinds of training ns material that professional need in order to get ahead of their profession ad contribute at their best. In Australia, people can surely find lots of schools and colleges that offer high quality training options for the students as well as for the professional who looking to enhance their skill for better capabilities.

There are courses like Diploma of Community Services, Certificate III in Information Digital Media and Technology, Diploma of Work Health and Safety, Certificate II in Business and Retail Management Courses as well as the Advanced Diploma of Leadership and Management and Aged Care Training schools offering professional diplomas and courses that offer higher level training.

There are many things that you must be keeping mind in order to help yourself getting things better and get the training you need, but the most important things you should never forget are:

You should never enroll or opt to enroll in courses which are wide apart as you will be stuck nowhere and may have to manage things that you are not familiar with. In case if you are likely to get more courses you may consider to have enrolled in courses that you like the most, you should consider having the ones which are related or have similar content in them as well as same level and area of training.

As for example if you are going to attend the Business Management Courses, you should be aware that instead of aged care course you must be looking forward to get to the Diploma Of Business Management.

Further you should know that if you have to get to the top level courses you should not hesitate to enroll in the preliminary courses as they would help you learn things better.

Get in touch!

Contact Us

email us at radik.homichev@templatesbrowser.com

- or -

send us a mail at:

36 Halsey Road, YILKI, South Australia, 5211, Australia