Tävling i Tollarp

Igår morse drog vi så till Tollarps BK för vår andra start i elitspår. 🙂 Såg fram emot en trevlig dag trots dimma och duggregn. Vi drog startnummer 9 och strax efter 9.30 var det vår tur. Fina fält som synes på bilden.
Himla gjorde ett grymt fint upptag. Rakt och prydligt ut i linan på 30 meters djup och sen tvärvändning åt höger. 👍😎 Spåret vinklade sedan och gick ett par hundra meter längs en gärdsgård. Vi kom ner till en skogsdunge med kohage och där ville Himla in i hörnet under tråden.  Men det var elstängsel och jag visste inte om det var ström på eller inte så jag tänkte att det kanske låg en spetsvinkel eller att vi var tokigt på det. Jag vågade inte släppa henne närmare stängslet. Så där tog vår tävling slut. Vi drog oss utåt på fältet men nåt spår hittade hon inte igen. 

Vi mötte upp med vår spårmottagare och mycket riktigt skulle vi lossa på tråden och gå in genom hagen. Strömmen var inte på. Det vore bra att ha fått den infon på samlingen men nu blev det som det blev. Tyckte mest synd om Himla som ju hade velat gå genom men inte fick. Så vi gick spåret igen och nu vågade jag ju ta loss tråden så Himla fick äntligen spåra vidare genom kohagen och komma till spårslutet. 💓 Totalt fick hon nog spåra närmare 2 km så spårkondisen är nog rätt bra.

Ett svar på ”Tävling i Tollarp”

  1. Det tycker jag faktiskt var blekt av domaren att inte informera om, hen hade ju inte behövt säga om spåret gick inne i hagen eller inte utan bara att det inte var el i tråden. Trist!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.