Idag har Himla varit på kontroll hos sjukgymnasten Marie på Evidensia här i Malmö.
Inget fel på henne eller så men det känns bra att få henne ordentligt kollad så hon inte går och ömmar nånstans
utan att visa det. Hundar är bra på att dölja sånt.
Tanken är ju också start i elitspår i september så då vill jag veta att vi kan köra på som tänkt. ?

Vi började med att Marie kände genom Himla ståendes, stretchade och lyfte upp först en tass i taget och sedan två tassar parallellt. Inget konstigt. ?
Därefter fem minuters vattentrask så att Marie kunde se hur Himla rörde sig. Inga problem, hon tog ut rörelserna fint och hängde med bra. Därefter dusch/tork av tassar och sedan fick Himla gå upp på den stora madrassen och fick visa lite sitt, ligg, stå samt krypa en liten bit. Sedan masserade Marie genom henne från topp till tå och stretchade igen.

Summa summarum. Välmusklad hund med ovanligt bra stabilitet i kroppen. ?
Skönt att höra att vår balansträning, sitta kanin och annat vi gör haft väldans bra effekt.

Himla var något stram på midjans  sida vilket förmodligen grundar sig i allt fotgående på vänster sida samt att hon alltid ronderar åt höger. Jag fick visat var och hur jag kan massera och stretcha lite extra och så ska vi träna lite att gå på min högra sida samt försöka lära in rondering även åt vänster så det inte blir för ensidigt i den träningen. ?