Efter lite velande hit och dit anmälde jag till hemmatävlingen i högre spår. Vi har tränat på rätt bra men ändå har jag inte varit jättetaggad på att tävla.  Vi har lagt mycket fokus på våra svagheter och vad gäller uppletandet där vi haft lite bekymmer med exempelvis olydnad och lite allmänt flum har jag knappt kört tävlingsmässigt alls utan mycket motivationshöjande övningar med temat ”spring dit jag pekar och långt ut så blir det skitkul”. Typ. ?

Igår var det så dags och efter en tidig morgonpromenad på Revinge(se bilden) samlades vi några kilometer bort utanför Vombskogen. Vi var 8 tävlande och jag drog nummer 3. ? Spår och uppletande gick inne i Vomb. Vi hade en fin ruta på sjösidan. Supersnyggt upptag och 30 minuter och 1200 meter senare gick vi i mål med alla pinnar med hem! ?  Tog mig lite tid vid pinnarna så hon fick tugga på sin kong, äta en bit nötlever och dricka lite men hade koll på tiden såklart. Man har ju 35 minuter på sig.

En timme senare var det dags för uppletandet. Planen var att börja skicka henne mitt i rutan och det gick fint. Hon gick ut djupt och när hon vände in fick hon vittring och tog första grejen. På följande tre skick tog hon två grejor till och då var vi klara. Enda kruxet var att hon inte riktigt ville lämna grejorna till mig utan jag fick fånga in henne…. ? Men domarna tyckte hon jobbade fint i rutan och gillade att hon var så ”glad och lekfull”. Jodå!  ? Så vi fick 8-8!! Avdrag för tugg och lite ovilja att lämna av.
Helt fantastiskt. ? Så med fullt på spår, fullt på spårupptag och 8 på uppletandet åkte vi mycket nöjda in till Malmö och klubben. 
Gäller att inte nöja sig och slappna av. Pratade med min träningskompis innan vi körde mot Malmö och fick förhållningsordern att ”nu njuter du av detta tills ni kommer till Staffanstorp men sen glömmer du det och laddar om inför lydnaden”. Helt rätt såklart. ?

Vi hade haft 8-10 grader i skogen på morgonen men på eftermiddagen var det nog runt 16 grader när det var dags för lydnad. Jag valde att inte lägga plats då vi tränat för lite. Men det fixade sig ändå. Några oväntade missar gjorde vi men jag kunde hålla ihop Himla rätt bra och vi fick betyg på alla moment. Lite svettigt med inkallningen på 50 meter med ställande där hon INTE stannade utan kom rusande som en dåre så jag fick vråla ett extra STÅ och lyckades rädda det till betyg 5.  Lite öm i halsen idag. ?
Skrapade ihop 488,5 poäng och blev UPPFLYTTADE till ELITKLASS! ???

Fantastiskt kul att nå detta stora mål. Himla är en underbar hund med en stor dos jävlar anamma men en rätt hård skalle som gjort att vissa saker verkligen inte kommit gratis. Men inget är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid. ⭐
Så tacksam för våra träningskompisar för utan dom står man sig slätt.

Nu är nästa mål elitdebut till hösten och att få den lilla hunden att inse att hon både ska lägga sig och ställa sig på inkallningen. ?

 

 

6 thoughts on “Elithund!!!

  1. Så jäkla bra! Tänk bara om du inte behövt bli hes där, och om Flamsan lämnat av de kuliga grejerna, jäklar vilken poäng ni fått då – där är det ju många poäng att fila på till eliten och så platsen på det. Det blir fina fisken. Grattis!

  2. Tack Jenny! Ja vi har lite att fila på men det ska bli väldigt, väldigt kul att äntligen få träna inför en elitstart.

  3. Grattis! Vad kul att du uppnått ett mål och får sätta siktet på elitklass! Jag som aldrig tävlat förstår ändå känslan, och det ska ju vara roligt för hunden också så glad och lekfull är bra betyg

  4. Tack! Ja det kändes härligt. Vägen dit har inte varit spikrak men vi har iaf fått massa erfarenheter med oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.