Januari har bjudit på mestadels barmark så vi har hunnit med en hel del träning av både lydnad och special. Himla känns så BRA nu. :)

Vi har fått ihopa mycket av vissa delar vi slitit med i lydnaden. Som att kunna gå ner i aktivitetsnivå efter framåtsändandet inför följande moment som är krypet. Som att Himla ska titta framåt lite mera under krypet och mindre upp på mig. Halterna i fria följet och rakare position i detsamma.
Förståelse för framåtsändandet genom att oftast rigga tävlingslik bana och även köra på olika håll och platser.

Vi tog oss även äntligen ut till Vombdammarna där vi inte promenerat sedan Spexa lämnade oss. Jag har inte riktigt klarat av det innan men förra fredagen var vi där och det blev en skön långrunda där vi stötte på massa med hjortar. Till Himlas stora upphetsning…hon går kopplad på skogspromenader ska jag kanske tillägga.

Häromkvällen var jag på föreläsning på klubben. Jan Gyllensten föreläste om hundars sociala egenskaper, nerver, stress, aggression och kamplust. Han är mycket kunnig och det är alltid intressant att lyssna på honom, det var andra gången för min del.
Väl värt att gå om man har möjlighet!Vid Vombdammarna förra fredagen. Det vädras vilt…
På Revinge efter spårträning. :)

Där vi hade sällskap av Himlas moster Yalla med matte.