Högre klass

Igår lördag var det dags för Himlas och min gemensamma debut i högre klass spår. Strax efter kl 4 steg vi upp och satt klara i bilen sådär 05.58 för färd dom 11 milen mot Kristianstads Brukshundklubb. 
Samling kl 8 och vi drog startnummer 3 vilket är helt perfekt i mitt tycke. Därefter färd ut mot spåren som gick på stora Rinkaby skjutfält. Lite som Revingehed så det kändes som hemma med sandig hedmark och kobajs.  
På bilden poserar jyckarna framför vår spårmark.

Kvart i nio var det dags för oss. Bra spårupptag av Himla som kollade av åt vänster och sedan utan tvekan drog målmedvetet åt höger och jag hängde på. Framspår.   
Pinnarna plockades in en efter en i utbyte mot röda kongen och leverpastej. Tog mig tid till ett par längre pauser också så Himla fick dricka och pusta. Efter 25 minuter och 1200 meter plockade hon slutet och vi hade då samtliga 7 småpinnar med också. Så fullt på spår och vilket jag fick veta lite senare, full pott även på upptaget vilket jag blev väldans glad över.  
Himla verkade inte särskilt trött efter spåret, det gick ganska mycket som på räls och hon behövde inte slita runt i onödan.

Därefter samling vid ett av Rinkebys skogsområde för uppletandet. Då hade Himla vilat sig drygt en timme och kändes riktigt pigg.  På väg fram till rutan fick hon koll på en kasse och lite annat som låg i gräset bakom stigen för uppletandet. Gissar att hon redan då hade en plan.
Finfint och djupt första skick där hon tog ett föremål ganska nära på väg tillbaka. Efter avlämnade var det den därade KASSEN som gällde och hon var rätt olydig tyvärr. Fick ändå samlat hop henne och skickade igen men det var helt vindstilla och tydligen svårt även om hon sprang ut fint flera gånger. Trots en bitvis tät ruta med dålig sikt. Flera hundar hade tufft och Himla var inte ensam om att ge sig på kassen kan jag tillägga.  

Därefter klubben igen och lunch. Avstod platsen. Lydnaden hade både bra och mindre bra delar. Mindre bra att hon reste sig för att snusa när jag lämnat för inkallning med ställande, mindre bra att hon tyckte att det var en bagatell att behöva komma in och sätta sig med tungapporten och mindre bra att hon blev hög i krypet.
Men det får vi träna mera på helt enkelt.  Vi har på sistone kedjat FS och kryp och det är bara att fortsätta så och vid behov hjälpa henne att få det rätt.
Jag gav dubbelkommando där det behövdes och det blev ett par sådana. Glad över att vi fick betyg 6,5 och 7 på framåtsändandet som vi slitit extra hårt med sedan Halmstadlägret och som Himla nyss börjat få grepp om. Hon pendlade något och jag drog i med ett fot på inkallningen då det kändes som om hon skulle dra förbi mig, så därav avdragen på FS.
Fint stopp på inkallningen, bra tempo in efter stoppet och fin ljudgivning bortsett från
att hon flyttade ut. Hon skallade så saliven flög. 🙂

Vi fick i alla fall godkänt på vår högredebut vilket jag är väldigt nöjd med. Glad också över att hon är så obrydd i nya miljöer och nya klubbar vi aldrig varit på, det är en styrka. 
Ny titel SPH II och kvalificerade att få tävla IPO Nordic Style om vi skulle vilja det. 

 

Ett svar på ”Högre klass”

  1. Hurra vad bra! Angående kassen så kanske tävlingsledaren lade den där med flit men annars var det en dålig placering, särskilt om flera hundar gick på den. Det finns tydligen saker att fila på i lydnaden men vad skulle ni annars träna på framöver? 😀 Grattis till titeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *