Högre-Himla

I söndags var det så äntligen spårtävling arrangerad av Tollarps BK. Vi skulle ju tävlat i november men så kom det ett par dm snö och det ställdes in. Väldigt schysst av Tollarps BK att köra den nu under våren istället för att bara ställa in helt.

Hade väckning till 04.15 men vaknade ta mig fan klockan 3 så det blev en lite längre dag än det var tänkt. Men värt det. 🙂 Kl 06.00 var bilen packad och vi körde mot samlingen på Preem i Knislinge. Klubben hade andra spårmarker denna gången som låg dryga 3 mil längre norrut men det gjorde inte så mycket. Fantastiskt fina fält med vall.
Vi drog startnummer 1 och hade spårpåsläpp kl 8.25. Himla började med att repa lite gräs(vilket fler hundar hade gjort på påsläppet) och tog en lov så jag gjorde nytt påsläpp så vi åkte ner på 7 i betyg för påsläppssträckan(första 60 m).
1000 meter senare hade vi alla pinnar med oss, 7 + slut. 🙂
Bra spårat men en fnurr på ett ställe där det tydligt rört sig hjortar nyligen men jag fick Himla på rätt tankar igen så vi kom vidare.  nickar

Vi tog en skön promenad vid dom fina spårmarkerna innan vi drog åter till Preem för att invänta dom andra då vi skulle köra gemensamt till Tollarps BK.

Vi avstod platsen. Budföring körde igång efter lunchpaus kl 13.00. Finfin budis med skott och betyg 10. 🙂 Lydnad direkt efter vid 14-tiden. Vi fick till det bra. Himla var väl samlad och ”paketerad”. Hade haft mycket gott hopp om betyg på krypet men av någon anledning blev hon hög efter ett par steg trots vad som kändes som en bra start. Så tyvärr 0. Men vi fick faktiskt ihop det ändå med minsta marginal men det räckte.  

En klar fördel för oss där och då att specialmomenten väger tyngre efter nya regelrevideringen och att man klarar sig med lite sämre poäng på lydnaden. Hon sprang i hiskelig fart på inkallningen och hann knappt stanna. Även ett vrålmorr när hon skulle greppa apporten men det verkar domarna inte ha dragit för, fanns i alla fall inte noterat. Dom drog på tugg vid ingången däremot. 

Så nu är Himla äntligen uppflyttad till högre klass spår och vi kan lägga extra energi på lite annat som framåtsändande, spårupptag, uppletande, än mera kryp och platsen såklart.
Är lite kräkfärdig på vissa av lägremomenten just nu, vi har legat i som dårar ett tag men nu ska vi vila oss ett litet tag och njuta. 🙂


Gårdagens Revingepromenad. 🙂


Spårmarken i Hanaskog, norr om Kristianstad. Fantastiskt fina marker.

Ett svar på ”Högre-Himla”

  1. Härligt, grattis till uppflyttet! Skönt att ni kan pausa från lite trista moment ett tag nu då. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.