Höstblogg

Ja det blir ju höstblogg då det var 2 månader sedan sist.
Vi har hunnit med en del. Tävlade lägre spår i Skurup den 18 september. Tränade extremt mycket veckorna innan, vi låg nog på 10-15 timmar i veckan och jag började känna mig smått spyfärdig bara jag hörde ordet kryp.  😀

Fullt på specialen d.v.s. spårpåsläpp, spår och budföring. Satt riktigt fint och vi var ett av två ekipage den dagen med fullt på specialen. Budföring med skott på klubben och direkt efter vår budis var det plats. Vet inte om det blev för lite tid att varva ner för Himla eller om hon blev orolig av dom andra hundarna men hon var tyvärr en av fyra hundar som reste sig på platsen. Tack och lov brydde hon sig inte om någon annan hund utan kom sakta mot mig och jag kunde lägga henne ner med handkommando en bit framför mig.

Lydnaden var både bra och dålig. Vi fick 9,5 på linförigheten som vi slitit så med och det kändes helt fantastiskt. Ja hon tränger mig lite men är annars helt klistrad och då kan jag leva med att hon tränger lite. Tyvärr nollade vi krypet när hon mitt på sträckan bara fastnade på en doftfläck och blev hög när hon skulle fortsätta krypet.
Vi blev godkända med 454.75p och kom trea.

Helgen efter hade vi tävling igen. Skanör Falsterbo arrangerade och spåren gick på Revinge. Himla fäste inte alls i spåret så det blev en kort dag. Fick höra efteråt att vi haft både kor och hundar i vårt spår men det kändes ändå konstigt och snopet att hon inte hittade spåret ALLS. Hon är ju rätt van vid Revinge och har spårat bland färska komockor och annat förr. 🙂

Tre dagar efter började Himla nysa, rejäla nysningar så hela hunden hoppade. Och indragningar eller inåtvända snarkningar kallas det väl också. Spexa fick också en släng av nysande så båda behandlades mot noskvalster.
Nu efter färdig behandling har vi spårat två gånger på Revinge och Himlas näsa verkar tack och lov vara frisk igen. 🙂

Vi har spårtävling i Tollarp om två veckor men vi har backat bandet med platsen så jag kommer inte att lägga henne plats på tävlingen.
Spexa ska också få tävla. Har anmält till rally fortsättningsklass den 4 december.
Ska bli kul, blev lite rallysugen igen. 🙂

 

2016-10-26-34-kopiera
Ingen tigger här inte…

2016-10-26-3-kopiera
Nöjd efter senaste spåret och frisk näsa igen!

2016-10-12-43-kopiera
Lite höstbilder. 🙂

2016-10-12-41-kopiera

2016-10-01-128-kopiera

2016-10-01-126-kopiera

2016-10-01-8-kopiera

2 svar på ”Höstblogg”

  1. Synd på platsliggningen men det är sådant som händer, då är det rätt att backa lite. Och vad skönt ändå att spårfalleringen fick sin förklaring efteråt, annars hade du väl blivit lite mer orolig. Noskvalster är aldrig roligt men ändå ganska harmlöst, åtminstone tyckte jag det den gången Uzie fick det.
    Kul att du bloggar igen, låt det inte gå 2 månader till nästa inlägg nu! *sträng*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.