Krypblogg

Ja tävling i Tollarp i söndags som givetvis sammanföll med en skånsk höststorm. Men det är risken man tar när man gärna tävlar den här årstiden. 🙂 17 av 23 hundar bröt. Vi tog oss runt efter mycket slit men gick i mål på 29 minuter och drog alltså över maxtiden med 4 minuter. Så det var det…det är bara på det igen. Nu jävlar… 🙂

Lite om vårt kryp som vi slitit med. Nästan blod, svett och tårar. Kryp är ett fantastiskt roligt moment tycker Himla. Hon har helst krupit fort och antingen krupit från mig eller framför mig. Ingen följsamhet alls och legat väldigt högt i aktivitetsnivå.
Svårt helt enkelt. 🙂 Vi har provat lite olika tillvägagångssätt och Himla är ju mycket tacksam på så sätt att hon inte tröttnar och blir less. I och med mitt dåliga knä har jag inte kunnat träna krypet själv liggandes på knä heller.

Vi har testat targetstick framför, targetstick bakom hennes huvud för att få bakåttänk, vi har provat torrfoderbelöning, mjukost, vi har provat enbart muntligt beröm och klappar från mig. Extern belöning bakom och till och med att krypa med boll i munnen. Att börja med att gå ett steg bak. Ja det är nog bara hälften…   nickar

Lösningen blev till slut att träna mycket kontakt med Himla liggandes bredvid mig och att jag har en korvbit i munnen. Samt mycket träning, 2-3 korta pass så gott som varje dag.

Jag filmar så gott som alltid när jag tränar krypet ensam. Första filmen är från den 24 oktober när vi kört ”korvbit i munnen” bara några dagar och andra filmen är från idag.

2 svar på ”Krypblogg”

  1. Hon är ju för söt med sin explosiva energi, det är som om hon vore en jätte och inte _kan_ ta små långsamma steg. Ni jobbar på superbra, vilken förbättring! *tummen upp*
    Lycka till med kastreringen, håller tummarna för smidig op och läkning. heart

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *