Snopen lägredebut

Ja i söndags var det dags för Himlas efterlängtade debut i lägre klass spår i Skurup. Vi drog Lokaburken med startnummer 8 och var alltså sist. Spår på stubb någon kilometer från klubben. Släpper på, Himla går ut ut jättefint i spåret men efter ca 30 meter vinklar hon vänster och springer rätt på en hare… Haren iväg och Himla ville efter. Hon var då ute i tio meters längd på linan och fick till ett bra ryck i den…fick dock stopp på henne men det var inte helt lätt. Tur man inte är klen. 😉
Och tack för arbetshandskar från Jula… 😉
Fick in henne och på spåret en kort bit igen och hon tog en pinne. Drog sedan vänster igen och skvallrade om vilt.
Sedan var hennes fokus helt väck tyvärr så vi bröt där. Lite snopet såklart speciellt som jag var så tävlingssugen och vet hur riktigt bra hon har känts nu lydnadsmässigt. Krypet är visserligen inte helt hemma än men mer om det i nästa inlägg.

Men vi stannade kvar och hejade på vår coach Elisabeth med sin kelpie Dogge som fick godkänt. Elisabeth körde även genom oss i lägreprogrammet på planen efter att dom tävlande var klara vilket kändes bra.
Lite extra skotträning passade vi också på att nyttja när dom andra låg plats och körde budisar.
Himla tråkig plats dock med två hundar som satte sig upp och en som gick iväg. Fantastiskt duktig Dogge som låg tryggt ändå.
Avskyr det momentet mer och mer.

Några färska bilder från idag. Lite träning efter jobb och en skön promenad i Sibbarp efteråt. 🙂

2015-09-25 (30) kopiera 2015-09-25 (16) kopiera 2015-09-25 (18) kopiera kopiera

Ett svar på ”Snopen lägredebut”

  1. Nej vad snopet och trist, Himla som brukar vara så duktig. 🙁 Hoppas på bättre lycka nästa gång, och på det hela taget folk som förbättrar platsliggning hos sina hundar. Det verkar som om folk verkligen inte tränar med störning och tror att hunden bara magiskt kommer att ligga kvar. Vrickat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *