Tävling i Bjuv

Ja igår lördag var vi så i Bjuv, Himla och jag. Spexa var hos hundvakt för att slippa sitta i en varm bil. Glad för det, vi hade 30-31 grader i Bjuv mitt på dagen. Klubben hade omtänksamt nog dragit ut en slang så hundarna kunde duschas och hade även en liten barnpool där hundarna fick plaska. 🙂 Himla ÄLSKAR ju vattenslangar och att hugga efter vattnet så det var mycket upprörande för henne att se andra hundar också nyttja detta.  devil

Vi började med platsen och dagens mest oväntade ”plump”. När jag lämnat Himla och vände mig om så satt hon upp. Jag kommenderade henne ligg igen och därmed nollade vi momentet. Men jag ville inte ha henne sittandes i tre minuter och få sin dosa med leverpastej för det. Hade hon suttit hade vi fått en femma men som sagt…vill inte belöna det.
Därefter låg hon i alla fall fint. 🙂

Vi hade startnummer 1 och undantaget snusande på fria följet och mindre bra ingång med apporten så var lydnaden fantastiskt bra.  hurra  Vi kapade hem fyra 10:or och fick mycket lovord från både domare, TL och medtävlande vilket såklart värmer. Himla var med mig jättebra, hon lyssnade och hade inga tendenser till ”kan själv”. Och hon hanterade värmen bra, hennes energi var det inget fel på.
Så tyvärr inget förstapris med minus 40 poäng på platsen men vi drog ändå ihop 137,5 poäng och kom trea.
Vi vann en mjukisgeting och en fin burk med hundgodis.

Nu packar vi ner rutan för ett bra tag framöver och lägger energin på kryp, framförgående och plats med skott. 🙂
Kanske kan vi få till en start i lägre spår i september? Planen var ju början av augusti men det blir alldeles för tajt med hennes löp som jag beräknar till 5-10 augusti.

himla-bjuv-20150704 bjuv_prispall_kop

2 svar på ”Tävling i Bjuv”

  1. Bra gjort ändå när ni nollade platsen tycker jag. 🙂 Vilken fin geting ni vann, den blir nog populär. Men vad _är_ det för fasoner att _alla_ hundar får leka med vattenslangen? Det borde ju bara gälla Himla! 😀 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.