Himla har tävlat lydnadsklass 2

Igår tävlade vi lydnadsklass 2 på vår hemmaklubb SBK Malmö som hade kvällstävling.
Onsdagens genrep av momenten var mycket spännande. Himla laddad som jag vet inte vad, hon högg mig i träningsvästen och tyckte nog att jag bara var ett störande moment som hindrade henne att göra det hon kunde. 😉
Så eftermiddagen igår tillbringades på Revinge med promenad och uppletande sen åkte vi därifrån direkt till tävlingen. 🙂

Platsen bra och skönt att dom 8 hundarna blev uppdelade på två platsliggningar. Inget drama denna gången med hundar som gick upp vilket var skönt för mig. 🙂
Mycket störning runt lydnadsringen och lydnadsklass 1-hundarna precis intill. Himla var snusig och bitvis okoncentrerad men vi fick ihop 170 poäng och ett förstapris. Mitt personliga mål är att få ihop 180 poäng så vi kör nog 2:an nån gång till. 😉
Jag är såklart jättenöjd med att hon ändå presterade det hon gjorde igår trots att koncentrationen tröt.  love_jump
Himla är ju fantastiskt på så sätt.

En 10:a på sändande till rutan satt också extra bra. Jag tackar vår ”rutcoach” Elisabeth och hennes idé om att låta Himla hoppa in i rutan. Det har gett henne bra känsla för rutan och ett bra sug dit. Hon har till och med morrat när vi tränat rutan och hon inte fått dra dit när hon vill och tycker själv… 😀

Det blev sent igår och vi är lite möra idag. Men vilken rolig kväll vi hade. Vi var fem från spårgruppen som tävlade och rutcoachen själv Elisabeth tävlade med oss i klass 2 och fick ett förstapris även hon med sin raketkelpie Dogge. Kul. 🙂
Idag ska hundarna få fira med färsk oxsena, blev lite sent för det igår.

20150529-02
Sändande till rutan…10 poäng. 🙂

20150529-01
Uppvärming på Revinge innan tävlingen med uppletande. 🙂

4 svar på ”Himla har tävlat lydnadsklass 2”

  1. Åh vad ni är duktiga, härligt med en 10:a! Fast vad kasst av dig att störa henne så att hon inte får göra sin grej liksom, hon vet ju bäst. 😉 Det är så roligt när de har sådan personlighet som Himla och Spexa, morra när hon inte får springa till rutan. 😀 heart

  2. Grattis till förstapriset hurra ! Rutan var verkligen tjusig och en mer välförtjänt 10:a har väl sällan skådats :smilar: !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.