Appelltävlingen i Skanör Falsterbo

Hela förra veckan gick jag och mässade att ”efter söndag får det snöa huuur mycket det vill”. När jag körde ut från parkeringen på Skanör Falsterbo BK efter tävlingen kom snön. 🙂 Det är ju riskabelt att anmäla till tävling utomhus så här års men nu gick det ju vägen. 🙂

Vi 11 startande samlades 8.30 på Ängavallens gård, lottade och körde sedan till spårmarken några hundra meter bort. Åkermark med lite klent gräs. 🙂 Blåste som tusan gjorde det. Vi hade startnummer 4. Jag var inte orolig över vinden för vi har tränat en hel del i tufft väder och Himla har som regel klarat det rätt galant.
Hundarna före oss hade det tufft och bara 5 totalt kom att ta sig runt spåren. Himla spårade helt galant, plockade pinnarna och in med dom snabbt som attan för lite lek med bollen. 10-10 på spåret. Redan där var jag rätt nöjd med dagen. 😉
Det kändes ju inte sämre av att tävlande och funktionärer som tittat på gav komplimanger för spåret och att det hade sett så snyggt ut när Himla rusade in med pinnarna. Sånt värmer. 🙂

Jag stannade inte kvar i kylan och tittade på resten utan körde till klubben och tog en promenad med hundarna.
Budföring och plats började 11.30 och därefter lydnad så det kändes effektivt. 🙂

Jag såg var lydnadsringen var uppsatt och såg två långa plastpinnar med långa fladdrande plastband nedkörda i marken.
Tänkte att det där kan väl inte vara markeringar till framförgåendet…? Såg framför mig flygande Himla som hoppar efter plastband. 😉 Det var dom inte men däremot till budföringen. Himla gick inte på budföringen. När vi hälsat på mottagaren och sedan ställt upp hade Himla glömt vad hon skulle göra. På mitt tredje marschkommando tog hon dock en liten lov och attackerade givetvis en av pinnarna med plastband. 😀

Platsliggningen då. Tror det var 7 hundar som låg. Började bra. Sedan började hunden på Himlas vänstra sida ligga och vrida sig…tvätta sig i rumpan…rullade runt ett par varv och sen ställde den sig upp. Och Himla hon låg kvar. 🙂 Tittade lite undrande på hunden men hon låg. Fick mycket välförtjänt leverpastej efteråt. Platsliggning innebär alltid leverpastej. 🙂

Lydnaden var inte vår bästa men det räckte ju. Rätt dålig linförighet, hon ställde sig upp startberedd när jag kastat apporten så jag fick kommendera sitt. Hon tyckte hon kunde rätt mycket själv där och då helt enkelt. 🙂

Men vi fick ihop 249 poäng och kom tvåa och var ett av två uppflyttade ekipage. Så skönt att ha appellen avklarad! 🙂
Nu blir det någon start i lydnadsklass 2 i sommar och lägreklass spår till hösten.

Här finns lite bilder från dagen på Skanör Falsterbo BK:s hemsida.

2 svar på ”Appelltävlingen i Skanör Falsterbo”

  1. Jag är ju ren amatör men det låter som väldigt dålig markering med fladdrande band? Visst ska hundarna klara störningar men någon måtta får det väl vara tänker jag. Eller tänker jag helt fel?
    Grattis till uppflyttet och till ett lysande spår! *tummen upp* 🙂 Och det blev mycket bättre med ljusare text förresten, tack för att du ändrade. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *