KM och quick fix….

Har lite att blogga ikapp om som MH för Himlas syskon förra helgen och lite om vår träning och träningstävling.
Samt en del bilder som ska ut…men det får vänta lite till. 🙂

Kom hem från MH förra lördagen, mådde skumt och vid nio på kvällen var jag däckad i soffan…influensa. Höll i sig rätt bra fram tills torsdagen. Himla började löpa i veckan också…det var alltså inget löp för en månad sedan utan förmodligen något slags förlöp som varade typ ett dygn. Men nu är det på riktigt. 😉
Jag hade anmält henne till Burlövs BK:s klubbmästerskap i bruks för appellhundar som gick idag och trodde det var kört med tanke på löpet. Men tävlingen är ju inofficiell så vi fick dispens…fick sista startnummer, fick köra budisen i samband med vår lydnad och fick såklart avstå platsen. Väldigt snällt. 🙂

Så imorse samlades vi vid Skegrie ner mot Trelleborg för spåren… Rejäla vindar och spår på stubb är inte alltid lätt och Himla har inte spårat på stubb tidigare. Men hon spårade kalasfint och sög åt sig pinnarna hur snyggt som helst och full rulle in med dom. Vi hade fått full pott om hon inte bestämt sig för att belöningen för första apporten var kamplek med spårlinan…hon gick igång där och jag hade lite sjå med att få iväg henne igen men det gick. Men minus två poäng där.
Kan ändå inte låta bli att tycka att det var rätt kul…hon är en häftig hund och jag uppskattar hennes galna energi och hennes påhitt. Så vi var ett av tre ekipage som klarade spåren idag.

Inför lydnaden var tanken att avstå framförgåendet som vi ärligt talat tränat vid tre tillfällen i höst. Hon stretar ju som en dåre när hon går ut framför mig och när mitt knä varit kasst har jag inte klarat av att spjärna emot helt enkelt så vi har inte kunnat träna och hon har inte några sträckor i kroppen heller. Jag tränar aldrig tävlingssträckorna utan vill att hunden ska kunna gå framför mig 50-100 meter utan att sakta eller tveka.

Men idag kändes knäet bra, riktigt bra. 😉 Så vi körde lite ”quick fix” på parkeringen under lunchpausen innan lydnaden. Himla fick gå fot, gå ut i kopplets längd på mitt kommando och så kastade jag små köttbullar några meter framför henne och sade stå. Gick upp till henne och gav varsågod till köttbullen. 🙂
Så vi fick ihop en 6:a på framförgåendet vilket jag är rätt nöjd med eftersom vi inte har ett moment. 😉 Domaren(vi hade bara en) drog givetvis för att hon stretade som jag vet inte vad…och snusade lite.
Det enda vi brände var tyvärr apporteringen….på väg tillbaka med apporten bestämde sig Himla för att få ett ”återfall” och jag fick ryta till för att få in henne till sidan med den. Hon ville leka själv. Släppa den ville hon sen inte heller. Så en nolla. 😉

Men vi blev trea i alla fall, hade riktigt roligt under hela tävlingen och fick beröm av funktionärerna som lovordade Himla och tyckte det såg så trevligt ut när vi körde lydnaden.

KM-bruks-2014-10-12 kopiera

3 svar på ”KM och quick fix….”

  1. Va kul att det blev en bra placering. Men ännu viktigare…att det var kul. Verkar varit en toppen-helg. Det verkar som knäet börjar bli bra. Hoppas det fortsätter så 🙂

  2. Grattis till tredjeplatsen, med tanke på apporten och framförgåendet var det ju jättebra och så att ni hade kul var ju pricken över i. 🙂 Skönt att flunsan gett med sig, hoppas att knäet gör samma lika!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *