Tävling

Då är vi för andra gången godkända i lägre klass spår. Spexa och jag tävlade på hemmatävlingen i söndags men tog oss inte hela vägen denna gången heller. Spåren gick ute i Vomb, vår hemmaskog. 🙂 Efter första pinnen gick spåret in i tätt ris och området var mycket uppbökat av vildsvinen. Spexa tappade sig och fortsatte leta, leta och leta. För att hon inte skulle köra slut på sig helt tog jag in henne för vila och vätska ett par minuter. Sedan följde vi en liten stig och rätt snabbt var hon på spåret igen och vi gick i mål efter 19 minuter med 5 pinnar samt slut.

På lydnaden var det en hel del publik och Spexa var disträ under linförigheten. Men vi tog oss igenom programmet, nollade inga moment där och fick en 10:a på inkallningen. På det avslutande hoppet märktes det hur tagen hon var för det var med nöd och näppe hon fixade återhoppet. Lite mentalt utbränd där gissar jag, vilket nog också orsakade att hon senare följde efter mig när vi lämnade hundarna på platsliggningen.

Men vi ger oss nog ut i lägre igen till hösten och gör vårt bästa för att bättra på våra svaga sidor tills dess.

Klassvinsten gick i alla fall till vår spårgrupp och det var en stor tröst. 🙂
Inger med sin riesenschnauzer Hjalle blev uppflyttade och vann på 535,25 poäng. Dom gjorde en fin lydnad med bland annat en 10:a på krypet men så kryper den hunden också helt fantastiskt, tror det var i november dom började träna krypet så det är ju inte så illa. 😉

Annandag påsk och Spexa spårar på Sturup.

Yrla hittar en snöfläck på Sturup och lyckan är total 🙂

 

2 svar på ”Tävling”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *