Nystart

Nu ska jag rycka upp mig och försöka få lite liv i bloggen igen. Den har i alla fall fått lite färg, jag var gräsligt trött på det nästan enbart gråa.

Snart är det tävlingsdags för Spexa och mig. Vi finslipar genom att köra välplanerade korta men lyckade pass och mycket platsliggning. Både igår och idag har vi tränat lydnaden på Bulltofta Rekreationsområde. Igår körde vi linförighet, apportering, inkallning och framförgående.
Idag tillbringade vi först ett par timmar på Spillepengen, där vi fick två platsliggningar med skott från skjutbanan. Mycket bra 🙂
Lydnad på Bulltofta efteråt. Kort men ett bra pass. Linförighet, läggande, inkallning, framförgående och apportering.

Det är roligt att se hur vårt slit med att minska Spexas tugg på apporten gett riktigt fint resultat, jag trodde nog inte att det faktiskt skulle kunna bli så bra som det blivit!

Krypet har jag däremot bestämt mig för att faktiskt lägga ner. Vi har slitit länge med krypet, periodvis har det ju faktiskt gått framåt och vi har fått många bra tips längs vägen. Men nu kom vi till en punkt där jag kände att det fick räcka, Spexa är ingen naturbegåvning vad gäller krypet och  jag vet inte hur mycket hennes något dåliga koordination ställer till det heller.
Så nu lägger vi inte mer tid och energi på det utan sparar det till annat. Rätt skönt faktiskt! 🙂

Spexa i spåret i söndags:)


Lammöra i utbyte mot slutpinnen;)

 

Ett svar på ”Nystart”

  1. Jätte fina färger 😀 ! Även jag är rätt trött på min blogg, men orkar/hinner inte/ej motiverad till att ändra – än.
    Kul med stundande tävling, och vi håller självklart tummar och tassar 🙂
    Krypet är ett trist och orättvist moment. Olika hundar och raser har så pass olika förutsättningar, men syns sällan på bedömningarna om de gör sitt bästa. Min Basse gjorde sitt yttersta, stor som han var, men fick sällan bra betalt på tävling.
    Ha en fortsatt trevlig påsk! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *